fredag 6 juni 2014

Helt noll tolerans.

Jag är väldigt liberal i många frågor och anser att mycket bör vara upp till den enskilde personen att bestämma. Visas saker gäller dock inte och en av dem är de som kör påverkade av alkohol eller droger. Det finns ytterst få saker som kan rättfärdiga det och med det menar jag exempelvis den kille som blev friad från rattonykterhet, trots att han erkänt, då han gjorde det enbart för att rädda någon annans liv.

hd.se
Självklart måste det vara så att de sex kilometrarna man enbart får köra över
hastigheten utan att bli bötfälld kommer spara många liv på våra
fyrfiliga motorvägar utan möte..
Jag är väldigt kritisk till de regler polisen följer och anser att tänket med att bötfälla alla som kör sex kilometer för fort, oavsett var, är helt fel. Ingen kan inbilla mig att det handlar om någonting annat än att få in pengar. Hade det varit så att pengar inte var den stora frågan skulle desto fler poliser stått ute på vägarna. Det påstås att dessa sex kilometer kommer spara liv.. eller hur!?
För min del kunde de blockerat alla körvägar i båda riktningarna många dagar i veckan enbart för att kolla nykterheten hos dem som kör. Med tanke på att de flesta olyckor som sker har någon sådan här genre inblandad bör det bli betydligt billigare för samhället i längden för mig veterligen har en fartkamera aldrig någonsin tagit ett fyllo av något slag.
Alla som kör mycket bil vet dessutom att de flesta bromsar in vid varje kamera. Hade polisen synts lite oftare hade sannolikheten varit betydligt större att dessa höll hastigheten hela tiden.

För mig är det dessutom helt absurt att bötfälla den som kör sex kilometer för fort när det inte görs en enda körkortkontroll av de som har körkort. Det är fullt möjligt att ha fått sitt körkort på fyrtiotalet och fortfarande köra runt på det utan att ha gjort hörsel, syn eller reflexkontroller kopplade till körkortet. För mig ska det inte vara en livstidshandling utan något som ständigt ska kontrolleras.
Senast förra veckan varnade de för fordon på motorvägen körandes i fel riktning. Det är farligt.
Likadant de som ligger i fyrtio kilometer i timmen på motorvägen för att de tycker att de andra kör så fort. Eller de som stoppar i rondellerna.
För mig är det uppenbart varför reglerna har ändrats.
Jag beskyller alltså inte polisen i fält utan ledningen och politiken som för mig har tagit helt felaktiga beslut om detta. Ett beslut baserat på pengar.

Fler poliser på vägarna för att plocka in de som inte klarar att hålla sig nyktra på alla olika sätt, och alerta. DET är vad jag vill!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/fler-drogade-an-fulla-polisanmals