tisdag 10 juni 2014

Barnets bästa?

Barnhem?
Det är lätt att vara nedvärderande mot detta ord som förmodligen i mångas ögon, liksom mina, betyder ett grått, kallt och kärlekslöst hus i en grå stad någonstans fullt med barn som ingen vill ha. För mig ger det kalla kårar och jag önskar att alla dessa barn skulle kunna få en bra familj som älskade dem.

Maria blev en stor "nyhet" då man trodde att hon hade blivit kidnappad. Hon bodde då i en familj som inte var hennes biologiska och bilderna på henne spreds i alla media för att ta reda på om hon var kidnappad. Det visade sig efter många om och men att flickan hade lämnats i denna familj av sin biologiska mamma som inte vill ha kontakt med henne.
För mig är det fruktansvärt.

Fem år och nu anser myndigheterna att det bästa för henne är att stanna kvar och växa upp på barnhemmet. Jag vet inte hur Grekland ser på detta eller hur deras barnhem är men gissningsvis är de betydligt bättre än i Bulgarien där den biologiska mamman bor. Paret som hade henne ansågs inte duga. Jag tänker inte sätta mig över detta myndighetsbeslut men förundras över detta med vad som är barns bästa.

Jag hade faktiskt gärna sett barnhem i Sverige då jag tror att många barn hade haft det betydligt bättre där än i den familj de bor som inte kan ta hand om dem. Jag tror att barnens behov många gånger hade blivit bättre tillgodosedda där och för mig hade det varit helt ok att införa svenska adoptioner igen. För mig är det en självklarhet att det borde få ske.

Karlstad.se
Jag har i hela mitt liv velat adoptera barn. Jag älskar alla barn oavsett vilken mage de legat i eller vilken bakgrund de har. Barn är barn och alla som kommer under vårt tak kommer bli älskade in i det sista. Det finns ingen skillnad i kärleken till ett biologiskt eller adopterat barn. De är samma.
Jag vill fortfarande adoptera och hade gärna tagit hem flickan till mig.
Problemet vi får är dock tiden då vi nästan räknas som för gamla för att hämta hem ett barn då reglerna i ursprungslandet gäller. Ett annat problem blir pengar. Att adoptera barn är en oerhörd kostnad och trots att vi lagt sexsiffriga belopp på att få barn kommer vi inte i närheten av kostnaden som hade funnits, samt tiden, om vi adopterat. Jag anser att det är fel.
Egentligen borde det vara så att det nästan borde vara kostnadsfritt då man utöver det faktum att man får lyckan att bli förälder, att barnet får ett tryggt hem hjälper till för en bättre värld.

Jag hade gärna tagit hit fler barn som bor hos oss men problemet där nu är att det redan finns väldigt mycket omställningar för de älskade som redan finns här men i framtiden kommer jag definitivt försöka göra fler insatser. Det finns få saker som får mig att må så bra som att se ett soligt leende varje morgon.

Skulle du vilja bli familjehem?
Kontakta den kommun du skulle kunna tänka dig barn från och gör en insats.
Det finns många som behöver hjälpen!
Hoppas Maria får en bra och kärleksfull familj.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/domstolsbeslut-femariga-maria-far-vara-kvar-pa-barnhem