onsdag 11 juni 2014

Välkommen till världen!

Då var barn nummer tre välkommen till familjen! Jag bryr mig inte om hon i framtiden väljer att bli kommunist, börjar syssla med idrott eller väljer att skaffa flickvän. Skulle hon välja att bli hippie med dreads som ägnar all vaken tid åt musik så kommer vi stötta henne helhjärtat. Hon kommer älskas för precis den hon väljer att bli oavsett vad det är.

Ill be your keeper for Life, as your guardian
Ill be your warrior of care, your first warden
Ill be your angel on call, Ill be on demand

The greatest honor of all, as your Guardian

Född den 11 juni, 07:45, 3440 gram tung och 50 centimeter lång. Nästan lika liten som syster sin men lika älskad som sina syskon från första stund.

Flicka nummer två och vi var överens om namnen redan i höstas och precis som tidigare ska hon ha tre namn då det ska vara lika mellan barnen. Då jag fortfarande inte vill att de ska få heta sitt namn med första bokstaven i efternamnet efter blir det lika udda namn denna gång.
Angie Bonnie Zol Pilthammar.
Då var vi fem!

Storasyster tog fem år av försök men Bonnie bestämde sig direkt för att det var hennes tur. Forskningen är fantastisk för de är "gjorda" samma dag men lilltjejen nu fick ligga och vänta ett år i en frys innan det var hennes tur. Hon kunde alltså lika gärna varit äldst eller tvilling med systern sin. Hon kunde även legat kvar i frysen och haft ett annat syskon som sett dagens ljus istället för henne.

Angie är en förkortning av Angela och kommer från latinets namn för Ängel. För sju år sedan var jag och såg Rolling Stones på Ullevi och denna låt har sedan dess hängt med som en av mina toppfemfavoriter inför framtiden. Bonnie räknas som ett skotskt namn och betyder söt. Zol, eller Sol, återfinns i de flesta religioner och kulturer även om det inte alltid är så att det heter samma på alla språk. Exempelvis betyder Apollonia (Som är Michael Corleones första fru i världens bästa film; Gudfadern) eller Apolonia solen. Vår stavning återfinns dock i det romerska Sol Invictus samt i fornnordiskan där Sol var asynjan som drog solen över himlen varje dag. S är inte en bokstav vi föredrar och därför väljer vi dock stavningen med Z. Att det inte blir med S är inte politiskt utan det faktum att Z är snyggare än S i skrivstil.
Sammanfattningsvis blir det väldigt mycket musik denna gång med Rolling Stones, Bonnie Tyler och Syster Sol även om det inte är huvudorsaken till att vi valt dessa namn.

Precis som med de andra barnen kommer vi inte lägga upp några bilder på nätet då vi anser att det är upp till dem att välja det själv den dag de vill det. Med tanke på att ingenting försvinner på internet och att det med andra ord betyder att dessa bilder för alltid kommer ligga kvar någonstans i cyberspace ska de få valet att som vuxna människor ta detta beslut själv.
Utöver det finns det tyvärr många människor som inte kan skilja på mitt politiska intresse och mitt privatliv vilket även det är en stor del till att barnen ska hållas borta från all offentlighet så länge som möjligt. Mitt politiska intresse är just mitt och inte övriga familjens.

Ni som vill hälsa på är välkomna från och med nästa vecka så att syskonen hinner kännas vid varandra först. Tänk nu på att Bonnie har allt hon kan behöva och inte är medveten om vad hon får, det är däremot syskonen om ni väljer att ha med er något. Om ni då har något med er, det behövs verkligen inte och vi uppskattar besöket mer, så får det vara något litet då de annars har allt de behöver och mycket därutöver. Tänk gärna på Barncancerfonden, Unicef eller Läkare utan gränser annars för det finns de barn som behöver en tanke och en peng betydligt mer än våra som förmodligen kommer bli väldigt bortskämda ändå.
Skulle du vilja göra mer så ta kontakt med socialtjänsten i någon kommun och bli familjehem.

Om ni kommer vill vi särskilt påpeka att vi inte vill ha några bilder av Bonnie på internet! Det finns inga på varken Lilleman eller Lillan och det är så vi vill ha det.

www.unicef.se
www.lakareutangranser.se
www.barncancerfonden.se
Bilden är tagen på: marias.tillvaro.net