fredag 27 juni 2014

Humanitet i verkligheten.

Läkare utan gränser är en organisation där läkare, precis som det låter, åker till platser i världen där befolkningen lider nöd. De hjälper till och gör att lokalbefolkningen på platsen får en chans till ett bättre liv. De är främst bra för att de hjälper alla behövande barn i området. De ser till att barnen som är födda där får en chans till ett liv.

maxmindness.blogspot.com
Män, för det är män, har nu attackerat dem och deras jobb i Centralafrikanska republiken. Tre anställda dödades. Varför låter det inte mer om detta?

Sista månaderna har det rapporterats om Eurovision och skägg, Krim och Ryssland, Rysslands HBT-tänk, hockey-VM och nu skriks det på radion om fotboll, trots att Sverige tydligen inte är med. Sport är inte mitt område. Allt detta är i vilket fall viktigare än det faktum att människor som viger sina liv åt andras mördas när de försöker göra det de tror på.
Om de sparkat på en boll och blivit mördade hade rubrikerna blivit många och stora.
Hade de spelat hockey eller varit homosexuella. De kanske behöver kanske vara män som klär ut sig till kvinnor men behåller skägget, för att få uppmärksamhet?

Det talas så ofta om medlidande, solidaritet och att vi ska se till barns bästa. Barns bästa ser media bara till när det inte finns något mer intressant att skriva om och jag tycker det är pinsamt.

Vill du göra en insats?
Skänk en peng till Läkare utan Gränser och hjälp till att sprida budskapet om vad de gör.
Det kan helt omöjligt vara så att någon sport över huvud taget, är viktigare än att barn ska ha det bra oavsett vart de råkar vara födda.

http://www.lakareutangranser.se/nyhet/ny-attack-mot-lakare-utan-granser-centralafrikanska-republiken