söndag 1 juni 2014

Det landetfientliga miljöpartiet.

Jobb, skola och miljö är saker som för miljöpartiet inte är förhandlingsbara. Vad bra. Med andra ord betyder det att vi kommer få se chockhöjda bensinskatter, kortare arbetsveckor, mer flygskatt och värst av allt en snabbare avveckling av kärnkraften. Friskolorna är i fara.

Med alla storstadsväljarnas röster känner de sig nu starka och vill gärna se ett samarbete med socialdemokraterna efter valet. Dock utan premisser på det de tycker är viktigt trots att det i många frågor är så att dessa två partier inte tycker likadant. Vänsterpartiet ska vi inte ens tala om.
Socialdemokraterna har tidigare tagit upp att de tycker det är fel att elever själv ska välja skolor. Får de igenom det tillsammans med att miljöpartiet nu inte vill ha kvar friskolor betyder det att valfriheten är i stor fara. Är dagens elever beredda att backa utvecklingen till den jag hade när jag växte upp?
Det fanns då en skola och den gick man i.
Är det ett sätt att bemöta alla elever på deras nivå?
Se elevens behov och bästa?


finest.se
Från Kings Langoljärerna innan de äter upp flygplatsen.
Det viktiga för miljöpartiet är alltså vem som driver skolan men inte vilka resultat eller hur bra den är. Tycker eleverna om skolan och anser sig lära mycket? Helt ovidkommande.

Jag minns förslagen som fanns om att alla flygplatser söder om Stockholm skulle stängas för det ansågs vara så nära till just huvudstaden och deras flygplats. Vi andra har ändå så nära ut i Europa.
Vill vi ta bilen? Förmodligen inte inom en snar framtid om det är så att de vinner valet i höst. Vi kommer inte ha råd.

Det är förmodligen första och sista gången jag håller med fackförbunden men nu anser jag dem ha
helt rätt. De går ut och varnar för vilken katastrof miljöpartiets politik blir för Sverige. Samtidigt som de lovar att sänka arbetslösheten vill de beskatta så många olika näringar att till och med de själv säger att det kommer få negativa effekter på arbetena i Sverige men de anser ändå det är ok. VI på landet ska betala mer i skatt för att kollektivtrafiken i de större städerna ska bli mer omfattande. Det är så fruktansvärt egotrippat att tro att detta är lösningen.

Jag har full respekt för demokratin men blir väldigt mörkrädd när det är så att människor röstar på det alternativ media driver fram som det enda rätta. Partiet som påstår att de arbetar för sina barns framtid, och självklart barnbarnens! Det finns ju inga andra som tänker så. Mycket av det de säger låter så bra men fungerar inte i verkligheten och för alla som bor utanför huvudorterna i vårt avlånga land hade en vinst med miljöpartiet i spetsen varit en katastrof.
Åkerinäringen hade fått lägga ner. Skatten på bensinen hade höjts med en gång vilket hade resulterat i att många hade förlorat på att köra till sina jobb med tanke på att man ska få ut mer bidrag av att gå hemma och vara arbetslös. Skulle någon ändå få pengar över ska de beskattas hårdare för att de väljer att flyga till värmen för flygplan, det är ingen bra uppfinning.
Skulle dina barn och barnbarn sen få det bättre?
Jo, de hade ju sluppit alla bekymmer med att välja skola för de kommer se till att det finns så få kvar att det inte finns några alternativ. Det där med valfrihet är farligt.

Det pratas väldigt brett om att miljön är framtiden och om hur viktig den är. Någonsin funderat på hur litet Sverige är? Medvetna om att på de flesta platser jag rest i världen tror människor att man är från Schweiz när man säger att man är svensk? De vet inte ens om var Sverige ligger på kartan men vi ska ändå vara hela världens dåliga samvete gällande miljön.
Vanlig logik säger att det inte fungerar.
Jag önskar att de människor som verkligen tror på att vi ska vara hela världens dåliga samvete reser utanför Europa och ser hur det fungerar i resten av världen. Sverige liksom Stockholm är inte världens mitt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article18978520.ab
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2386466-miljopartiet-vill-stanga-870-friskolor
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/efterdyningar-vinnare-och-forlorare-i-eu-valet_3601142.svd?sidan=17
http://www.dn.se/nyheter/politik/fackforbund-stoppa-mps-grona-skatter/