tisdag 17 juni 2014

Ok att ha sex med en nioåring?

Så fruktansvärt!
Vi tillhör inte samma parti men jag hittade länken nedan av en tillfällighet och hon har i sin tur kopierat in en artikel från en socialdemokrat. Jag håller med!

Texten är väldigt bra skriven och även jag anser det vara ett pedofilbrott att ha sex med en nioåring. Sverige skryter och är ofta så duktiga med att slå sig för bröstet över hur långt fram vi är i mycket. Vi ser alltid till barns bästa. Vi tänker på FNs barnkonvention. Jag kritiserar detta väldigt ofta och mycket och håller med här, visa det då!
Visa att vi står på dessa barns sida och sätter sanktioner mot detta land om detta genomförs.
När man är nio år gammal ska man gå i tredje klass och ha livet framför sig. Inte giftas bort för att utnyttjas av pedofiler. Ingen ska bli "fru" när man inte är äldre!
Det faktum att det är ok att ha sex med sin hustru mot hennes vilja är även det fruktansvärt.
Våldtäkt är inte ok!
Ett nej är ett nej.

Religion är så tabu att säga någonting om för den som skulle våga säga något negativt blir genast kallad för främlingsfientlig eller rasist. Faktum är att jag inte bryr mig om vem eller vilka som tycker att barngifte ska vara ok. De får ha vilken religion eller etnicitet de vill, för jag kan helt omöjligt förstå hur någon kan försvara detta.
Jag är varken främlingsfientlig eller rasist men har en väldigt stark tro på att barn är barn oavsett var de är födda. Oavsett vilken religion de blivit uppväxta i, oavsett vilket land de bor i och oavsett hur de ser ut. Är man nio år gammal är man ett barn. Punkt.
Irak är väldigt långt bort.. Ja. Men man kan inte tycka det är ok där men inte här för tror man på FNs barnkonvention kan man omöjligt tycka att detta är bra.

Titta er omkring i er umgängeskrets, era barn, barnbarn, kompisarnas barn. Ni vet garanterat någon som är i nioårsåldern. Kan ni se dem i en vit klänning med en bröllopsbukett?
Tillsammans med en äldre man på bröllopsnatten?
Jag skulle inte tro det.
Det är ingen skillnad på dessa barn i er närhet och de som bor i ett annat land.
Vi lever alla på samma jord.
Barn är barn och ska få förbli det oavsett vilket land de råkar födas i!
Detta är fruktansvärt och en återgång till urtiden.

Jag lägger in blogginlägget/länken här under:

"Det MINSTA vi begär av våra politiska företrädare
 Vi uppmanar Jag kräver av Sveriges regering att den ska agera mot det irakiska lagförslaget om barngifte.  
 
Vi kan helt enkelt inte låta pedofiler härja fritt i världen. De måste bort. Helt! Sedan får ni vara hur trötta på ämnet som helst. Vi kan inte - har inte rätt att - vila
förrän alla barn är garanterat fredade för övergrepp!
 
"Vi uppmanar Sveriges regering att agera mot det irakiska lagförslaget om barngifte."

"Vi uppmanar Sveriges regering att agera mot det irakiska lagförslaget om barngifte."

Idag finns det starka band mellan Irak och Sverige genom handel och flera biståndsprojekt. Ekonomiska sanktioner kan vara ett påtryckningsmedel. Även svenska frivilligorganisationer kan markera och ställa krav.

Det skriver Tara Twana (S) och Christer Sturmark, ordförande i förbundet Humanisterna.
Giftasåldern för flickor sänks till 9 år och mannen får total kontroll över kvinnans kropp och liv. Det irakiska förslaget till ny familjelag, som väckt avsky världen över, kommer sannolikt att godkännas i parlamentet.

Det är hög tid att protestera innan Iraks kvinnor förlorar sin frihet och sina rättigheter.
Det nya lagförslaget innebär att barnäktenskap blir lagliga och att det blir tillåtet att gifta bort nioåriga flickor. Mannen har rätt att kräva sex med sin hustru utan hennes samtycke. Det gör våldtäkt inom äktenskapet lagligt. Förslaget begränsar också kvinnors rättigheter på en rad andra områden. Kvinnor får inte lämna huset utan männens tillstånd och vid skilsmässa tillfaller vårdnaden av barnen automatiskt mannen.

Förslaget presenterades i februari av den regering Nuri al-Maliki är premiärminister för och gäller landets shiamuslimer, en majoritet av befolkningen.

Familjelagen baseras på shiamuslimska regler och principer som går tillbaka till 800-talet och den tidens kvinnosyn. På flera punkter finns likheter med den iranska regeringens familjelagstiftning. I valet den 30 april fick Nuri al-Maliki en majoritet av rösterna. Det betyder att förslaget med stor sannolikhet röstas igenom i parlamentet.

Irakiska kvinnorättsaktivister besökte nyligen Sverige inbjudna av organisationen Kvinna till Kvinna för att uppmana svenska politiker att protestera mot lagförslaget.
De irakiska kvinnorättsaktivisterna underströk att barnäktenskapen har ökat sedan Saddamregimens fall, trots att de är förbjudna. Var fjärde kvinna gifts bort före 18 års ålder.

Det nya lagförslaget legitimerar pedofili.
Den bortgifta flickan betraktas som mannens egendom.
Förra året fick en bortgift åttaårig flicka i Jemen stor medial uppmärksamhet. Hon giftes bort med en 40-årig man och fick så kraftiga blödningar från livmodern på bröllopsnatten att hon senare avled av skadorna.

Barnäktenskap är vanliga i Jemen. Förutom att unga flickor inte är mogna för äktenskap berövas de sin möjlighet att gå i skolan och blir de gravida tidigt utgör det en stor hälsorisk.

Lagförslaget i Irak tillåter även "tillfälliga äktenskap", så kallad mutah. Det betyder att mannen kan betala en kvinna för kortare umgänge i några timmar, något som uppmuntrar till och legaliserar prostitution.

Iraks nuvarande nationella familjelagstiftning från 1959 är den mest liberala i Mellanöstern. Äktenskapsåldern är 18 år för både pojkar och flickor, möjligheten till månggifte är starkt beskuren och kvinnor har rätt att skilja sig i en civil domstol.

Kvinnor och barn i dagens Irak behöver skydd från våld och fler rättigheter, inte en ny familjelag som begränsar deras frihet och tillåter att kvinnor behandlas som sexslavar.

Efter Saddams fall för elva år sedan har situationen för Iraks kvinnor blivit avsevärt sämre.
Kidnappningar, människohandel och kvinnomisshandel har ökat och rädsla för att utsättas för våld har gjort att många kvinnor tvingats ge upp sina studier och arbeten och gömma sig i hemmen.
Irak är ett land med enorm fattigdom, enligt Världsbankens beräkningar lever 28 procent av befolkningen, cirka 9,5 miljoner, under fattigdomsgränsen. Av dem är två miljoner krigsänkor och fem miljoner föräldralösa barn. Risken är att fattigdomen driver många familjer att gifta bort sina döttrar i mycket ung ålder för att få in pengar till försörjningen.

Den lag som nu kommer att införas strider på flera punkter mot både barns och kvinnors rättigheter.
Irak bryter dels mot konventionen mot alla former av diskriminering av kvinnor, CEDAW, som landet ratificerade 1986, men även mot Barnkonventionen, som ratificerades av Irak 1994.
Om den irakiska regeringen strävar efter att upprätta en fullvärdig demokrati kan den inte skapa ett samhälle där hälften av befolkningen diskrimineras och barnens rättigheter kränks.
Den nya lagen påverkar också de svenska barn, vars familjer med svenskt medborgarskap har flyttat tillbaka till Irak.

Vi uppmanar Sveriges regering att agera i FN och EU-parlamentet för att stoppa det irakiska lagförslaget om barngifte innan det är för sent.
Vi önskar ett gemensamt uttalande från utrikesminister Carl Bildt (M), handelsminister Ewa Björling (M), demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) och biståndsminister Hillevi Engström (M) för att sätta press på Irak.

Det finns idag starka band mellan Irak och Sverige genom handel och flera biståndsprojekt inom demokrati och mänskliga rättigheter. Ekonomiska sanktioner kan vara ett påtryckningsmedel. Även svenska frivilligorganisationer kan markera och ställa krav.
Sverige måste ställa sig på barnens och kvinnornas sida, för mänskliga rättigheter.
Omvärlden kan inte tigande se på när irakiska barn och kvinnor fråntas sin barndom och rätten över sina egna liv.

Tara Twana
Christer Sturmark
Kvinnor och barn i Irak behöver skydd från våld och fler rättigheter, skriver Tara Twana och Christer Sturmark.
SKRIBENTER
Tara Twana (S) är ledamot i Stockholms kommunfullmäktige och i Humanisternas styrelse.
Christer Sturmark är ordförande i Humanisterna."

http://monicaantonsson.blogspot.se/2014/06/det-ar-verkligen-det-minsta-vi-maste.html