tisdag 3 juni 2014

Demokratiska Sverige.

Politiker?
Förvänta dig att bli hotad.
Det räcker att du tillhör "fel" parti eller sticker ut hakan i något som räknas som känsligt så kommer det som ett brev på posten: tidningar du inte beställt, mail om vilken idiot du är och till och med brev med snigelposten. Hot har jag fått men jag har aldrig blivit utsatt för våld.
Jag tillhör förmodligen "rätt" parti för det om jag läser statistiken som finns rätt.

Blir jag då förvånad?
vardforbundet.se
Nej. Med tanke, speciellt efter valet, den fruktansvärda människosyn många besitter så blir jag inte ett endaste dugg förvånad. Glåporden och föraktet som följer vissa människors röster är tragisk. De kommer dessutom inte bara från vänsterkantens extremister som man från början kunde gissa sig till utan många av dem har yrken som kräver att alla människor, oavsett etnicitet eller politisk tillhörighet, ska behandlas på bästa sätt.
Jag har ytterst svårt att se att en människa som innehåller hat och förakt mot en grupp människor, vilket är rasism, kan utöva sin profession på ett tillförlitligt sätt.
Tänk om jag som lärare skulle bestämt mig för att alla människor med en viss klädstil är mindre värda. Jag skulle till och med gå så långt att jag påstod att de var lite trögare än andra personer och för att bygga upp min egen säkerhet i hur bra jag är på detta, leta halvtaskiga artiklar i varenda skvallerblaska och kvällspress i Sverige, för att bevisa hur rätt jag har när det i själva verket borde vara sunt förnuft: alla människor är lika mycket värda oavsett vad de har på sig.
Tänk om jag som lärare inte skulle anse det?
Skulle jag vara en bra lärare då?
Jag tycker inte det.

Hot och våld mot en förtroendevald borde räknas upp och vara ett betydligt allvarligare brott. De människor som är förtroendevalda har ett väldigt fint uppdrag att driva hela Sveriges befolknings vilja om hur landet ska se ut. Ett hot mot en förtroendevald är ett hot mot demokratin.

Självklart är det så att man inte tycker som alla andra. Rätt uppenbart med tanke på hur många partier som finns i riksdagen. Självklart är också att alla har rätt att ha sin åsikt och utöva den.
Fruktansvärt är att hota någon som vågar stå för den.
Har du problem med vad någon annan tycker?
Engagera dig då istället för att näthata och tro att du är bättre än alla andra.
Den politiska världen är inte alltid så rolig och många hoppar av efter hand.
Tyvärr. Tänk om alla bara hade accepterat vad en demokrati innebar och slutade lägga ord i andras munnar. I en perfekt värld hade alla hot mot politiker varit ett minne blott.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/hot-och-vald-mot-var-femte-politiker