torsdag 5 juni 2014

Valår eller?

Vid valår verkar allt vara tillåtet och detta är för mig en sådan sak. Ser inte Göteborgs ungdomar igenom detta är något väldigt märkligt.
Den rödgröna röran som styr staden har för denna sommar bestämt att alla ungdomar ska få gratis kort att åka kollektivtrafik med. Smart drag får jag påstå men om detta nu är vad de anser är det bästa för ungdomarna, varför gjorde de inte det förra sommaren istället?

Valår är speciellt ur många synpunkter. Vart fjärde år lovar alla guld och gröna skogar till precis den som lyssnar. I år har det dock blivit lite speciellt med tanke på den plats miljöpartiet har fått i svensk politik. Min fasta övertygelse är att deras framgångar helt och hållet baseras på att media favoriserar dem för de är tillsammans med de andra röda partierna inget alternativ. De har direkt fientlig politik mot alla i Sverige som vill se en framtid i detta land.

Den rödgröna röran i Göteborg gör, som jag ser det, ett försök att blidka många av de kritiska förstagångsväljarna i årets val genom att ge dem saker. Jag tror dock att de har förmågan att se igenom saker och ting själv.

Är väljarna beredda på att snabbavveckla kärnkraften med följden att alla stora industrier kommer att fly Sverige?
Arbetslösheten som kommer följa, är den ok? För våra barnbarns skull?
De kommer säkert tacka för att de får växa upp i hem utan pengar då de som skulle få behålla sitt jobb inte har råd att ta sig dit med de bensin och miljöskatter de ska utsättas för.
Är ni beredda på att inte få välja skola?
Staten vet bäst! Det vet ni väl!?
Därför ska ni inte få välja något inom välfärden själv.
Försvaret är helt meningslöst och ska läggas ner.
Skulle du ändå ha ett jobb?
Då ska du bara behöva arbeta 35 timmar varje vecka.

Ett Sverige för hållbar utveckling och en möjlig framtid?
Inte med detta alternativet.

http://www.expressen.se/gt/nya-tilltaget---gratis-resor-till-alla-skolelever/