fredag 15 augusti 2014

En sjuk värld vi lever i.

Polis var länge drömyrket. Att svara hundra procent ärligt på varje fråga är dock inte att rekommendera. Jag har klarat alla fysiska och psykiska tester till polisen med väldigt bra resultat men rök på sista frågan:
Är det polis du vill jobba som?
Jag svarade nej. Jag är uppväxt med att man ska vara ärlig. De som intervjuade mig fick väldigt lustiga miner och undrade vad jag gjorde där. Jag berättade att jag ville till riksdagen för att ändra det jag tycker är fel i Sverige men att jag inte vet om jag någonsin kommer att komma dit vilket tvingar mig till att ha en utbildning. Jag var redan färdigutbildad lärare men gillar obekväma tider och är gärna uppe på natten så polis hade passat mig bra på det sättet.
Jag kom inte in. Varken då eller de elva gånger jag sökt sedan dess.
Jag må inte vara världen smartaste person men jag förstår att jag aldrig kommer att komma in.
Söker man på mitt namn är det rätt klart var jag står men det har blivit en principsak att jag ska söka. Jag kanske kan komma med i Guiness Rekordbok om inte annat!

aftonbladet.se
Artikeln nedan är dock skrämmande.
Jag tackar dig som skickade den till mig!

Efter terrorhotet mot Oslo i Norge blev fler brott uppklarade och desto fler stoppades. Antalet brott sjönk alltså enbart på grund av att polisen satte in extra bevakning på grund av hotet.
Forskning från olika håll pekar på att just polisnärvaro i väldigt utsatt kriminella områden minskar antalet brott. Problemet kommer då till Sverige.
I Sverige gör vi tvärt om.

Då vissa områden i Sverige är väldigt hatiska mot just poliser händer det att nödsamtal rings för att locka dit polisen. När det händer något i dessa områden vågar inte heller polisen ta sig dit i rädsla för att provocera fram något. Vad har hänt?
Polisen står för trygghet och är de man ska ringa när man behöver hjälp.
Ingen ska skjuta raketer eller kasta sten på dem.
En vän till mig jobbar som brandman i Göteborgs utsatta områden och denne berättar samma historier. De som är till för att hjälpa, blir utsatta för brott när de ska sköta sitt jobb.
Detta resulterar i att istället för att polisen befinner sig där och punktmarkerar hela tiden, visar de sig där så lite som möjligt för att inte provocera.
Vad leder det till?
Jo, anarki.
Ska vi bli små samhällen i Sverige som inte behöver lyda lag och ordning?
Så vill inte jag att det ska vara.
Då kommer nästa hållpunkt. Skulle jag vilja att mina nära och kära skulle ta sig in i dessa områden?
Absolut nej. Så trots att forskningen säger tvärtom, polisen bör vara betydligt mer närvarande i områden med hög kriminalitet, så förstår jag att de inte vill. Moment 22.
De har dock valt yrket.
Hoppas att jag aldrig kommer in på polisutbildningen.

Läs länken!
Den är mycket tankvärd!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/oslo-tryggare-med-terrorhotet_3787530.svd