fredag 8 augusti 2014

Staxx och Kartellen portad.

Sebbe Stax får inte spela i Linköpings kommun. Det moderata kommunalrådet tycker inte det passar sig att låta honom uppträda med de uttalanden och den musik han har gjort.
Tusen tusen tack!
Stå nu på er!
Corren.se
Arrangörerna för den endagarsfestival som han skulle spela på beklagar att han inte ska spela då han var ett av dragplåsterna. Jag kan utan problem påstå att jag aldrig satt min fot där om han skulle spela. Då jag alltid varit väldigt principfast hade jag inte ens gjort det som tonåring.
Arrangörerna tycker inte heller att han har gjort några kontroversiella uttalanden och beklagar att han inte kan spela.

"Om du är en nazist du får fucking vara beredd på att det finns antinazister och att det kommer att bli blodigt. Det är så det fungerar, det är så det är, säger han"

Nej, han måste verkligen stå för alla människors lika värde med citatet ovan. Arrangörerna anser att hans uttalanden och musik kan tolkas på olika sätt. Hur jag än vrider och vänder på uttalandet ovan kan jag omöjligt få det till något annat än att han inte står för att alla människor är lika mycket värda.

Jag är långt ifrån perfekt på något sätt men en fördel med mig är att jag är väldigt överseende. Jag är väldigt överseende med både kommunister, nazister, anarkister.. listan kan göras lång, så länge det handlar om ungdomar. Ungdomar behöver hitta sin plats i samhället och många gånger går det genom en revolt. Jag tror att de flesta av dessa personer är goda människor inuti och att majoriteten av dem kommer växa upp och tänka om.
Det fanns de med extrema åsikter på båda hållen när jag växte upp men ingen av dem finns kvar där idag. Ingen. Alla växte upp även om det tog olika lång tid och jag kan omöjligt döma dem för vad de var. Jag var ingen ängel själv alltid även om det då rörde sig av andra saker. Vi är alla olika.

Pinsamt är dock att se denna "man" sitta och prata om att våldet är legitimt från det ena hållet men inte det andra. Vad gör honom till en rättfärdighetens kämpe?

Jag hoppas verkligen att denna kommunledning står på sig och även förmedlar till ungdomarna varför Kartellen inte kommer uppträda. Förklara för dem att hat, oavsett var det kommer ifrån,
är fel. Förklara för dem att man inte kan fördöma någon annan och försvara sitt våld med att de andra har fel. Respektera varandra istället.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/linkopings-kommun-vagrar-betala-for-kartellens-konsert
http://www.svt.se/ug/sebbe-staxx-hela-javla-sverige-ar-antidemokratiskt