tisdag 26 augusti 2014

Ishink för ALS.

Hoppa!
Var? Hur högt? Flera gånger? Nu?

Många gånger undrar jag över om det är jag som tänker konstigt eller alla andra för ibland blir det väldigt ensamt. Varför i hela världen skulle en hink fylld med kallt vatten som hälls över huvudet hjälpa någon med ALS?

Jag har självklart inget emot att någon skänker pengar till forskning om ALS. Vill ni ha uppmärksamhet? Skicka mig något jag kan dela då, men be mig inte göra en rad meningslösa saker. Vill ni ha pengar? Skicka och skriv en summa så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till.
Jag tänker dock inte hälla en spann vatten över mig.
Jag kan för mitt liv inte se anledningen till varför jag skulle.

dn.se
Intressant i det hela är hur långt det ska gå. Jag har på facebook sett delningar om att dricka drinkar för någonting. Ok. Jag har sett delningar om att berätta tre dåliga eller bra saker med sin dag. Ok. Man kan gå i terapi om man känner att man måste lätta sitt hjärta och inte har någon att prata med på riktigt. Vad kommer härnäst?
Svält dig i en vecka för Unicef?
Hoppa långt från en gunga för Barncancerfonden?
UNHCR?
Vi kanske ska lägga in pengar i det med en gång?
Handla en nalle på IKEA, filma det och lägg upp det på facebook för prostatacancer!

Nej. Jag skänker pengar när jag anser det är något jag vill och då går det till Läkare utan gränser, Unicef eller UNHCR. Jag delar allt jag ser om Tobiasregistret och har gjort de sista fem åren. Jag hjälper mer än gärna en medmänniska men be mig för allt i världen inte att göra någon löjlig symbolisk handling för ett i grunden bra syfte. Tackar alla som har ALS för att någon häller vatten över sig? Intressant är även om de som nu gör detta, har förstått att de som häller hinken över sig är de som väljer att inte donera. De tar ju isvattenshinken istället.

Jag bryr mig inte om vilka som häller denna hink med vatten över sig. Ber någon mig hoppa så undrar jag varför. Jag hoppar inte bara för som jag ser det, kunde jag då lika gärna varit en hamster i en bur som springer runt, runt, runt för att någon sagt det till mig någon gång.
Tänk en gång till.

Vill du hjälpa någon med ALS på riktigt?
Pg: 90 00 49-8
http://www.ullacarinstiftelse.se/ge-en-gava

http://www.dn.se/nyheter/varlden/en-ishink-over-huvudet-i-kampen-mot-als/