fredag 22 augusti 2014

Otrogna riksdagskandidater.

Moderat flörtar med vänstern?
Gissningsvis inte. Det är oftast partier som ligger närmre varandra.

cage8.com
Artikeln handlar om att SVTs valkompass visat att många som tillhör ett parti, ligger väldigt nära ett annat parti. Jag kan självklart inte vara säker och vet inte men gissar på att detta kommer öka i framtiden. Min generation godkänner inte att andra ska bestämma över dem och då är det ingenting jämfört med många av de som är födda på 90 och 00-talet och som curlats av sina föräldrar.
De är inte intresserade av att ge vika på det de tror på.

På grund av det, är jag övertygad om att partierna som de ser ut idag, succesivt kommer att försvinna. Jag tror att det i framtiden kommer vara 200 frågor istället för 45 och sedan kommer väljarna rösta på den som de har mest gemensamt med. Jag kan inte veta men gissar på detta.

Ser jag till mig själv är jag Moderat och så även i denna kompass. Jag ligger dock väldigt nära andra partier och i vissa ställningstaganden håller jag med ett annat parti. Det är inte så konstigt enligt mig då det är svårt att anse ett parti ha 100% rätt i allting.

De 45 frågor som har ställts är inte glasklara och ställda på konstiga sätt och detta har jag skrivit om tidigare. En av frågorna var om man ville ha mer kristna värderingar i skolan. Exakt hur menar man då? Bibelläsning? Psalm varje morgon vid pianot? Jag har ingen aning.
Jag anser dessutom att frågorna inte ger hundra procent säkerhet med partiet utan man måste som enskild person läsa på mer själv. Det finns många frågor som skiljer sig åt oerhört beroende på var man i landet bor.
Jag kan till exempel påstå att förbifart Stockholm inte är högprioriterad för mig medan jag är väldigt förundrad över varför E22an inte byggts ut mer. Detta tror jag dock inte är något som skiljer partierna så mycket åt utan det är olika platser i Sverige och vad som är intressant.

Mitt förslag är: Gör valkompassen på SVT och gå sedan in och läs om de tre partier du får överst. Det tror jag ger dig ett bättre underlag än att enbart göra denna enkät.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/riksdagskandidater-otrogna-partilinjen