söndag 10 augusti 2014

Fruktansvärt!

Jag mår så dåligt av att läsa denna artikel. Ett barn är ett barn!

svd.se
Jag har när jag själv varit med barn varit väldigt tydligt med att jag gjort fostervattensprov. Anledningen är att vi velat veta att allt är bra med bebisen i magen. Om något skulle vara fel hade det tagits bort. Jag anser att det vid grava fel är humanare. Andra människor får känna och göra hur de vill och jag skulle aldrig lägga mig i deras beslut.

Att läsa denna artikeln är dock totalt fruktansvärt. Om barnet föds och har något fel, så är det fortfarande ett barn. Dessa föräldrar lämnade sitt barn för att det hade downs.
Det är ju deras eget kött och blod!
Barnet är dessutom en tvilling så de tog den tvilling som var frisk och lämnade det andra.
Hur kan man bara ha mage att göra detta?

Paret från Australien hade en surrogatmamma i Thailand och tog bara ett barn med sig så den thailandska kvinnan som burit och födde barnen behöll det som lämnades då hon inte hade mage att placera det på något hem. Jag är för surrogatmödraskap och hade gärna sett det även i Sverige men jag är starkt ifrågasättande till att det inte finns regler runt det i detta fall.
Jag förstår att det förmodligen är en kvinna i behov av pengar som varit surrogatmamma men hon kan helt omöjligt hjälpa att det ena barnet har ett kromosomfel.

Hur kan man välja att lämna sitt eget barn!?
Jag förstår om det blivit en chock, men tänk att gå varje dag och undra hur det andra barnet mår, vad det gör och hur det har det. Oavsett hur ens barn är så kommer man alltid älska dem.
Hur kan dessa personer bara stänga av det?

http://www.svt.se/nyheter/varlden/bebis-med-downs-syndrom-overgavs