onsdag 6 augusti 2014

Klimatet är viktigt. Ibland.

Betalar du extra när du ska på semester och tar flyget?
Gör du det börjar du bli ensam om det.
Färre och färre betalar den extra klimatkompensation man kan välja.

"Samtidigt visar de senaste siffrorna från FN:s klimatpanel att de globala utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser fortsätter att öka - trots klimatåtgärder och lågkonjunktur."

Naturvetenskap har alltid varit ett av mina stora intressen vilket har gjort att Illustrerad Vetenskap och National Geographics var favorittidningarna under många år tillsammans med Illustrerad Historia. Alltid lärde man sig något.
newswatch.nationalgeographic.com
En av alla de artiklar jag minns är den om den globala uppvärmningen.
Det var en stor artikel som tog upp detta med värmen som bara ökade på vår planet och det artikeln kom fram till var att det var normalt. Innan varje istid blev det varmare och med tanke på hur länge sedan det är sedan vår sista istid har klotet börja närma sig detta igen.
Det kommer bli varmare, oavsett vad vi gör.

Jag tror att koldioxidutsläppen påverkar. Jag tror även att de andra växthusgaserna påverkar men jag tror inte att människorna i lilla landet Sverige ska stå med hundhuvud och skämmas över detta.
Av alla de länder jag har besökt är Sverige renast.
Få länder är så medvetna om vad varje enskild person kan göra för att förbättra naturens förhållanden. FN:s klimatpanel säger nu att åtgärderna som har gjorts inte har hjälpt, gaserna fortsätter att öka.

Som jag ser det ska vi då sluta bestraffa svenska folket för detta då det uppenbart inte hjälper att vårt lilla land med medborgare gör sitt bästa. Det är de stora länderna som måste vakna om det ska bli någon förändring. Jag tror det är detta tänket som har börjat ta sig in i Sverige. Jag tror att det är anledningen till att färre vill betala mer för att klimatkompensera när de ska resa. Varför betala mer när det inte hjälper? Varför betala mer när du inte vet om pengarna kommer till rätt ställe?

Självklart ska vi tänka på klimatet och göra vårt bästa för att hjälpa till.
Jag anser dock, att när varje enskild individ använder lågenergilampor och gör sitt bästa på alla sätt och vis, då är det bra. Hur många andra länder har kommit så långt som vi?
Självklart kan det alltid bli bättre, men bra är helt ok.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/farre-vill-klimatkompensera