tisdag 5 augusti 2014

Pridefestivalen är nu slut för denna gången.

Skeptisk. Det är jag ofta och till mycket. Jag har i hela mitt liv haft problem med att någon säger till mig vad jag ska göra utan att förklara varför. Be mig hoppa så kommer följdfrågorna direkt: VARFÖR? Hur? Var? Ensam?
Det kommer bli en väldigt lång lista.

Jag älskar alla människor och främst barn. Jag är väldigt liberal och för ett fritt samhälle där alla människor får vara, klä sig och känna vad de vill för andra inom lagens gränser.
Om du är två män, två kvinnor, en av varje eller helt ensam. Välj själv.
Mig spelar det ingen roll.
Klä er som ni vill och skäms absolut INTE för vilka ni är.
Det här med festivaler har jag dock alltid varit skeptisk till.
Jag har vänner som är på Priden och jag har enbart fått positiva intryck från dem om hela tillställningen. Saken är den att jag inte har någonting emot någon av människorna som befinner sig där. Det spelar ingen roll vilken sexualitet de har, vilket parti de tillhör eller vilken etnicitet de har, utan det jag ställer mig skeptisk till är hela spektaklet.

aftonbladet.se
Sverige är för alla och regnbågsflaggan visar hur bra det är att vara olika. Det är det med! Speciellt i Sverige där det är väldigt fritt att älska vem man vill och berätta det för hela världen. På andra ställen är det dock inte så.

Under OS var det några modiga som målade sina naglar i regnbågens färger. Modigt.
En liten liten protest mot ett land som verkligen särbehandlar människor efter sexualitet.
Där hade det verkligen behövts att massvis med människor slöt upp och visade att det är ok att vara olika, ok att ha känslor för någon av det andra könet. Där vågade ingen. Det gällde ju sporten. Om alla som säger sig stå för alla människors lika rättigheter verkligen hade menat det borde de bojkottat hela tävlingen.
I Sverige är det helt ok att vara tillsammans oavsett vilket kön man har. Här ställer vi upp en stor festival för detta. Här är det ingen som bara målar naglarna.

Överallt i världen kommer det alltid finnas människor som inte tolererar att andra människor inte är som dem själv och det är för mig fullständigt fel. Jag förstår bara inte varför man ska göra det till ett jättejippo. Ok, du är homo, hetero, trans, bi.. Självklart ska du få vara det!
Men vi har ingen festival för blondiner, män över två meter, småväxta, män, kvinnor, barn..
Jag förstår inte hela saken då exakt alla människor är lika mycket värda för mig. De behöver inte visa upp sig mer och berätta om kärlek, de har min välsignelse ändå.
Jag antar att i en perfekt värld behövs inte Pridefestivaler.
I en självklar värld behöver ingen berätta hur stolta de är för att vara något utav detta utan de anses då vara som alla andra. Det är de redan för mig.
ALLA människor är lika mycket värda för mig.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/rekordmanga-pa-pride