lördag 16 augusti 2014

Lättare att ta körkort med lån?

Socialdemokraterna tycker att lån till ett körkort kan vara bra.

Jag är mycket förvånad över att de inte säger att alla ska få det med tanke på hur solidariska de är, men detta med ett lån ställer jag mig inte helt oäven till.
Ett lån är något som ska betalas tillbaka.

Jag anser att man ska se till förslaget och inte enbart titta på vilket parti det är som lägger det. Jag har många gånger tjatat om att motioner kanske skulle varit utan partibeteckning och namn. Kanske hade alla då tittat på förslaget istället för vilket parti som lagt det. Många gånger anser jag dock att människor inte klarar det. Jag vet att jag gör det.
aftonbladet.se

Socialdemokraternas Löfven har nu tagit upp i sitt sommartal att de som behöver ett körkort för att kunna jobba bör få ett lån till detta. Jag tycker det är ett bra förslag. Ett lån är ett lån och inget man bara får utan personen ifråga ska sedan betala tillbaka det. Varför inte?

Ett arbete är viktigt på många sätt, inte bara för inkomsten. Den sociala biten är oerhört viktig och min övertygelse är att den som jobbar många gånger klarar sig från exempelvis depressioner. Alla behöver någon att prata med, någon att utbyta tankar med. Att bara gå hemma kan förstöra vem som helst och jag är en person som klättrar på väggarna om jag inte har någonting att göra.
Att ge dem som inte har en buffert, föräldrar som betalar eller en möjlighet att ta ett lån på annat sätt, tycker jag att detta kan vara bra.
Det kan kanske ge några möjligheten att ta jobb de annars inte hade kunnat.
Jag bryr mig inte om att det är socialdemokraterna som har lagt detta förslag, jag tycker det är ok även om jag inte håller med om deras politik på väldigt många andra punkter.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/s-satsar-miljard-pa-utokad-skolplikt