torsdag 14 augusti 2014

Ett tydligt ställningstagande av Vänstern: våld är alltså ok.

Kartellen och Sebbe Staxx kommer nu spela i Linköping trots att den Moderata kommunledningen stoppade sponsringen. De vägrade dessutom att ge sig och betalade de 70 000 kronor som avbokningsavgiften var. Anledningen att de inte ville ha dem på konsert var deras tydliga linje om att våld är ok och sina kopplingar till vänsterextrema grupper.

svt.se
Staxx har uttalat dödshot mot en partiledare och står upp för att våld är ok mot högergrupper. Han tycker att det våld han förespråkar är bra då det är mot de på högerkanten.
Öga för öga, tand för tand.
Var återfinner vi det?

I riksdagen finns Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristendemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Mig veterligen står de alla för demokrati och vad jag vet har inget av dessa partier gått ut i media och sagt att våld är bra.
Hur skulle det se utom ett parti tog en sådan ställning?

Främst Vänsterpartiet men även socialdemokraterna har nu tydligt tagit ställning för Kartellen och Staxx. De kommer anlita dem då de nu går ut och säger att de spelar gratis bara någon tar emot dem. Vänstern nappade på detta direkt.
Vad är det som gör det legitimt?
Jag tycker att kommunledningen gjorde helt rätt som stoppade denna konsert och allt annat är för mig dumt. Inget våld är ok. Jag bryr mig inte om ifall det gäller höger eller vänsterextremister men förstår inte hur det från vänster alltid kan förskönas. Vänsterpartiet som har ett väldigt taskigt förflutet, de väljer nu att anlita dessa musiker.

Vänd på kakan. Tänk er ett band med högerextrema kopplingar till exempelvis Svenskarnas parti. Tänk er att de sjunger om Fridolin, Löfven eller Sjöstedt. Tänk er att de blir dömda för det.
Tänk sedan om något av de blå partierna hade anlitat dem.
Hur hade media reagerat?
Gissningsvis hade det blivit betydligt fler reaktioner.

Kartellen och Staxx förespråkar våld mot oliktänkande. Hade det varit ok om det var en annan grupp som utsatts? Tänk om det inte var ett parti, utan en religion som utsatts. Hade det varit ok?

För mig är det viktigt att inte göra skillnad. För mig är det viktigt att det är lika för alla.
Jag önskar att även vänsterpartiet som påstår sig göra det, hade stått för det.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/kartellen-vill-spela-gratis-i-linkoping