torsdag 28 augusti 2014

Stänga Valjehälsan?

Alla ska åter till vårdcentralen på Markgatan, det kan vara verkligheten om de rödgröna vinner.
Du har ett val att göra innan den 14 september.

Tycker du att det låter drastiskt?
Faktum är detta:
Vänstern går till val på att stoppa så mycket valfrihet du som enskild medborgare har. De anser inte att exempelvis Valjehälsan ska finnas kvar då den inte ägs av staten eller kommunen utan en privat näringsidkare som gör förtjänst på sitt arbete.
Tycker du att det är fel att någon tjänar pengar på ett val du väljer själv?
Ingen tvingar någon i Sölvesborg att välja Valjehälsan utan du kan som enskild medborgare lista dig antingen där eller på den vanliga vårdcentralen. Till nästa år kommer du dessutom kunna välja vårdcentral utanför kommungränsen. Om de blå vinner. Inte annars.

Tro det eller ej men miljöpartiet går till val på: Att vinster i välfärden ska stanna i välfärden. Alltså, du kan som företagare inom något av välfärdens ämnen, arbeta dygnet runt och göra allt för att få så många kunder som helst nöjda, men du får inte ta ut någon som helst vinst.
Hur ska du då motivera någon till att starta egna företag?

Socialdemokraterna är förskräckta över att fler människor skaffar privata försäkringar men deras topp använder samma system. De vill dock inte att någon annan ska göra på samma sätt.

"Vi socialdemokrater vill istället se ett land där vi samlas för att utveckla vår samhällsmodell. Där vi ställer krav på varandra och hjälps åt. Där konkurrenskraft och anständighet går hand i hand. När välfärden fungerar och omfattar alla vågar vi mer; byta jobb, starta företag, flytta eller börja studera. Det tjänar vi alla på."

Citatet ovan är hämtat från deras hemsida och i mina ögon betyder det: flum. Alla ska ställa krav på varandra och hjälpas åt. Jo, vem tycker inte det?
Konkurrenskraft och anständighet ska gå hand i hand? Ja, det tycker jag med.
Vi vågar mer om välfärden fungerar. Hur gör vi då för att den ska fungera?

Betänk att dessa partier har regerat ihop innan och sannolikheten är stor att de kommer fortsätta göra det. Möjligt med en touch av rosa men jag håller tummarna för att den färgklicken inte tar sig in i riksdagen för de är ännu värre än ovanstående.
Betänk att vänstern och miljöpartiet rakt ut vill stoppa alla vinster för privata aktörer inom välfärden även om socialdemokraterna inte uttrycker det på exakt samma sätt.

Vem skulle driva sitt företag vidare om de inte fick ta ut en vinst?
Inte fick känna sig duktiga för att de har gjort något bra?

För lokal del betyder ett rödgrönt styre i Sverige, att risken finns, att vi enbart kommer ha en vårdcentral kvar i vår kommun. Är det vad du vill?

Jag tror att du kan välja det själv.
Jag tror inte du behöver en förmyndare i form av en rödgrön stat som vet bättre än dig.
Jag tror på dig.

Rösta för ditt eget bästa i valet. Rösta rätt.