onsdag 20 augusti 2014

Partiledare i Ring P1!

Har du en fråga?
Ett av mina favoritprogram på radion, Ring P1, har nu bjudit in alla partiledare som kommer vara med som efter schemat nederst. Programmet vill ha in frågor så passa på om det är något ni undrar över!

Ring P1 är många gånger väldigt irriterande beroende på vilken programledare det är som deltar men jag älskar att höra allas åsikter som ringer in. Jag hade själv förmånen att få vara med för några år sedan och pratade då om mitt yrkesval som lärare. Gissningsvis blev jag inte så populär bland resten av lärarna i Sverige men Täppas var faktiskt riktigt trevlig. Jag kan inte påstå att han alltid är det.
Speciellt inte när det är någon som inte tycker som honom.

aftonbladet.se
Igår lyssnade jag på Jonas Sjöstedt och jag blir mörkrädd när jag tänker på vilken oerhörd makt detta parti har. Räknas de sedan som väldigt vänster så är det ingenting jämfört med vad Fi sedan är. Missnöjespartier.

Sjöstedt vill inskränka valfriheten betydligt för alla människor då han inte anser att varken unga, medelålders eller äldre ska ha rätten att välja själv. Vården och skolan, äldrevården. Ingenting ska få gå med vinst. Det är lätt för honom att dra upp exempel med hur många som farit illa av hur pengahungriga vissa personer är.
Hur i hela världen tror han att människor tar sig fram?
De som skulle jobba livet ur sig för ingenting är få. Jag är inte en av dem.
Jobbar jag vill jag ha betalt därefter så att jag ska kunna försörja familjen.
Varför skulle jag spendera tid hemifrån utan att få något för det?

Tittar vi på LOV, lagen om valfrihet har inneburit att 153 av Sveriges 290 kommuner har infört det men endast tre har bytt tillbaka. 150 kommuner är alltså nöjda. De resterande 137 har inte gett det en chans, min kommun Sölvesborg är en av dem. Man är så uppfylld med att kommunen är bäst så man vill inte ge de gamle chansen att välja vilken ålderdom de har. Carema och Attendo jagas för att de behandlat människor felaktigt men det de som gnäller glömmer då är att den som är missnöjd, får byta. Finns det bara kommunal äldrevård och du missköts, vad gör du då?
Vem vänder du dig till?
Kommunledningen som är partisk? (De är ju redan uppfyllda med att de är bäst.)
Samtidigt är det så att kommunerna även de missköter de äldre men det får inte lika mycket uppmärksamhet. Förmodligen på grund av det vänstervridna mediesamhälle vi har.

Jag vet att jag själv vet bäst hur jag vill ha det när jag blir äldre och jag kommer aldrig finna mig i att någon annan ska ta besluten över mitt huvud. Jag tror inte jag är ensam utan är övertygad om att hela min generation tänker så och det ger mig hopp.
Ett parti som är emot att låta just DIG bestämma över ditt eget liv, det tror inte jag överlever i längden.

Schema:
Vecka 34 – med Nicke Nordmark
Måndag:
Jonas Sjöstedt (V)
Tisdag: Stefan Löfven (S)
Onsdag: Annie Lööf (C)
Torsdag: Jan Björklund (FP)
Fredag: Vanligt program med Nicke


Vecka 35 (med Emmy Rasper)
Måndag: Göran Hägglund (KD)
Tisdag: Fredrik Reinfeldt (M)
Onsdag: Åsa Romson (MP)
Torsdag: Jimmie Åkesson (SD)
Fredag: Vanligt program med Emmy


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1120&artikel=5936353