fredag 24 oktober 2014

15 år och död i lunginflammation. 2014.

Ordet ARG räcker inte till. Hur i hela världen kan man särbehandla barn/ungdomar på detta vis
?

En femtonårig flicka hittades död i sin säng i Simrishamn. I den säng som stod i det familjehem hon placerats och ingen tar på sig ansvaret. Familjen hade folk hemma och umgicks med sina fyra barn på nedanvåningen medan hon låg och dog på ovanvåningen.
Hur kan man fungera på detta vis?
Man borde inte få bli familjehem om man är så känslolös som detta hem har varit.
De få gånger Lilleman har blivit sjuk har vi sökt vård direkt för han behandlas precis som de andra barnen. Skulle vi göra skillnad skulle vi inte få bli föräldrar.

Gotland.se
Som jag ser det kan ingen av parterna skydda sig men främst tycker jag familjehemmet står.
Om man inte är beredd på att ge ovillkorlig kärlek till ett barn, ska man inte tro att man kan "hjälpa" dem heller.

Företaget som förmedlat hemmet svär sig fria trots att de inte har gjort några kontroller och samhället idag är sjukt. Det är så sjukt att du kan behandla dina egna barn så illa att de tas ifrån dig men istället kan du bli familjehem. Eller varför inte bli familjehem och sedan få ditt uppdrag omedelbart avslutat, då kan du söka som familjehem i en annan kommun eller genom ett privat företag och så länge du inte berättar att du varit familjehem så vet ingen. Varför finns det inte ett nationellt register?
Detta är för övrigt en av de saker jag vill förändra i riksdagen.
Det är lika logiskt som att man låter en dömd pedofil arbeta på ett dagis.
Det går inte och borde inte få gå!

Simrishamns kommun slår ifrån sig och säger att ingen behöver vara ansvarig när någon dör. Hrm? Vad sa ni? Ni menar att det är fullt normalt att en femtonåring ligger och dör i lunginflammation i Sverige år 2014?
Detta familjehem borde aldrig någonsin få ta emot fler barn för fredar man sig med att man frågade kommunen och vårdföretaget och sedan förlitade sig på dem men inte sina egna föräldrainstinkter, då betvivlar jag att man ens klarar av att ta hand om sina egna barn.

För mig är allas barn allas. Jag kan inte ens se andra vuxna människor behandla sina barn illa utan att reagera och det händer instinktivt. Inga barn ska fara illa!
De barn som placeras i familjehem ska få mer kärlek och omtanke än andra för att kunna bli som alla andra en vacker dag.

Det finns en anledning till att placerade barn är överpresenterade i statistiken över kriminalitet. De behandlas som något man får betalt för och som man inte bryr sig om på riktigt.
Socialtjänsten skulle egentligen testat ett familjehem någon gång det första året med att helt enkelt säga att "Från och med det och det datumet kommer inte längre någon lön utgå för staten har ändrat reglerna." och sen skulle de sett reaktionen och svaret. Alla som då inte längre vill vara förälder till dessa barn borde bli strukna ur registret direkt för de gör då skillnad på detta barn och sina biologiska. Barn kan inte hjälpa att de finns till!

Regeringen står dessutom så fint, den förra, och ber alla fosterbarn som behandlats illa om ursäkt. De lovar att detta inte ska hända mer. Och vad händer? Ingenting! Ingen bryr sig om att ändra de lagar och regler som behöver ändras för att det inte ska kunna hända. Ingen kontrollerar att lagarna följs.

Stackars stackars barn och ungdomar. Må lagar och regler ändras så att de verkligen blir till för barnets bästa, i alla lägen.

http://www.tv4.se/kalla-fakta/avsnitt/kalla-fakta-del-4-179153#