onsdag 22 oktober 2014

Hur högt ska jag skrika? NEJ!

Föräldradagarna ska ni inte lägga er i!

Jag blir så fruktansvärt irriterad över alla de som anser att de vet bättre än varje enskild familj. Den rödgröna röran har nu bestämt att de ska införa en tredje pappamånad och istället ta bort jämställdhetsbonusen. Varför?
Förstår de inte vilka problem de ställer till med?

Oavsett vad de vill och tycker om jämlikhet är det oftast mannen som tjänar mest. Ofta lever man efter de pengar man har och har ingen möjlighet att ändra runt i detta.
Hur många är villiga att vara hemma med sina barn om de måste byta bostad, jobb, ort?
Jag avgudar barnen, de betyder allt, men det är också så att många aldrig kan ta ut sina pappadagar för familjen förlorar så mycket pengar på det.
Istället bränner de inne eller får vänta med dem så länge det bara går.
Anser regeringen att det bästa för våra barn är att, sammanfattningsvis, vara hemma kortare tid med föräldrarna?

dagensjuridik.se
För mig spelar det ingen roll vem som är hemma, mamman eller pappan, utan det är upp till varje familj. En politiker kan omöjligt sätta sig in i den situation som andra lever i, uppenbarligen. Bonusen får de som anstränger sig extra och på så sätt fick de lite mer kompensation för att de förlorade mycket pengar. Ett tvång på en tredje pappamånad kommer inte hjälpa på något sätt.

Är det så viktigt att mannen och kvinnan ska vara hemma lika mycket?
När barn nummer två kom till familjen valde jag att börja arbeta direkt och min man var hemma. Jag ville klart de veckor jag hade kvar i klassen jag var och min man hade möjlighet att vara hemma. Finemang!
Jag har dock aldrig någonsin fått så mycket kritik, av främst kvinnor, över hur fruktansvärt det var att jag inte fanns tillgänglig för mitt barn dygnet runt. Att pappan till barnet var med det istället brydde sig ingen om. Ingen frågade hur mycket jag jobbade eller hur mycket jag var hemifrån utan det räckte med det faktum att jag var tillbaka på jobbet fem dagar efter födseln. För oss var det inget problem.
Detta bör vara den allmänna uppfattningen, kvinnan ska vara hemma med barnen.
Jag ser inget problem i det.

Detta ser jag dock mycket problem i!
På något sjukt sätt kommer de få det till att detta är för barnets bästa men för mig är barnets bästa, när föräldrarna själv kan bestämma hur de vill göra och anpassa det så att det blir för barnets bästa. Om det innebär att båda är hemma, mormor, pappan eller mostern, so what.
Regeringen ska dock inte lägga sig i detta!
Hoppas verkligen inte att detta går igenom för jag kan inte tänka mig en mycket större kränkning mot de enskilda familjerna.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/klartecken-till-tredje-pappamanad