måndag 20 oktober 2014

Ett hat utan slut.

"Hoppas du blir påkörd", "Horunge". Jag orkade inte läsa fler kommentarer.
Partiledaren för Sveriges tredje största parti har meddelat att han kommer vara sjukskriven på obestämd tid. Med all respekt för en annan människa, oavsett vem det är, kan man säga "Krya på dig". Har man inget snällt att säga ska man vara tyst. Oavsett vem det är.

Som så många andra hörde jag att Jimmie Åkesson nu kommer vara sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. All respekt för det, för ingen kan ha missat att han varit överallt i hela Sverige under två valrörelser på ett år. Jag är en liten någon i politiken men var totalt färdig från valkvällen och än. Även om jag inte är nöjd med hur valet gick så är det otroligt skönt att det är över, att äntligen ha lite tid över för familjen och sig själv även om det inte är några avancerade saker som står på önskelistan på saker att hinna med. Den press han känner kan jag bara gissa mig till.
Jag vet att jag inte hade pallat den.
Det drev som jag hade efter mig för några år sedan höll på att knäcka både mig och familjen och jag önskar ingen den för media är fruktansvärda när de har bestämt sig för något.

Jag öppnade en av våra tidningar i Blekinge och ser hur hans kollegor i kommunen har blivit intervjuade. Som det brukar vara så har man satt några citat så att det är de man ska se först och i ett av dem kan man se hur svår han är att läsa av känslomässigt. I den löpande texten kan man dock läsa att det handlar om, att det är svårt att läsa av honom känslomässigt för att han alltid ger hundra procent av sig själv i alla lägen. Varför alltid denna vinkling av media?
Det händer dessutom inte i undantagsfall utan är i princip alltid en regel att rubriker och citat sätts för att locka läsare. Inte för att visa sanningen.

Så kallade "komiker" hycklar över detta. Människor kommenterar på den offentliga sidan han har. Många visar de sidor de påstår att hans parti besitter. Varför är deras hat ok?
Hur i hela världen kan man önska en person som berättar att de är sjuka, mer ont?
Hade de behandlat andra personer likadant?

När jag läste igenom alla dessa hatinlägg om och mot honom så funderade jag över vart Aschberg och Trolljägarna håller hus, eller varför inte Researchgruppen och Expressen?
Leta nu upp vilka dessa personer som önskar livet av honom är och häng sedan ut dem på första sidan i tidningen alternativt dedicera ett helt program åt dem.
Visa vilka dessa hatare är.
Eller media behandlar helt enkelt människor olika efter vilka de är?
Jag har väldigt svårt att se att det inte hade blivit några ärenden om någon skrev sådan här hot mot några andra partiledare och jag hoppas verkligen, håller tummarna, att vi i Sverige kan skilja på sak och person, och därmed beter oss på samma sätt oavsett vem det är.

Du kanske inte håller med om Sverigedemokraternas politik?
Det behöver du inte. Man kan skriva eller säga "Krya på dig!" ändå.

Krya på dig!

http://www.svt.se/nyheter/akesson-utbrand-sjukskriver-sig