söndag 19 oktober 2014

Fler och fler föräldralösa barn.

Ebolan skördar sina offer och kvar står barnen till de som gått vidare. Fortsätter sjukdomen att sprida sig lär barnen bli fler och fler.

Det finns frivilligorganisationer till i princip allt.
SOS-barnbyar.se
Vill du adoptera ett barn kommer det kosta dig skjortan och just denna kostnad ställer till det för väldigt många par. Utöver dessa, finns det människor som verkligen vill hjälpa, som kan tänka sig att hjälpa någon i ett helt liv men inte är beredda att betala flera hundra tusen kronor för att göra det. Varför finns det då inte några frivilliga organisationer som kan hjälpa till med papperna för adoption?

Alla dessa barn som nu blir föräldralösa: Säg att hälften av dem kan bo hos släktingar, de andra då? Ska de bo på barnhem?

Vi har tre barn men sex sovrum. Vi har ett vilket betyder att det finns två sovrum kvar.
Här är alltid öppet för alla och jag hade gärna hjälpt två barn genom att de fick bo och leva här. Jag skulle behandlat dem som mina egna. Låt de nya föräldrarna betala flygbiljetterna och vistelsen i landet så kan organisationen stå för pappersarbetet.
Jag är helt övertygad om att jag inte är ensam om detta så varför finns det inte organisationer som ser till dessa barn? Organisationer som inte gör det för att tjäna pengar på barnen, sälja dem till adoption eller prostitution. Organisationer som kan hjälpa alla de föräldralösa barn som finns på jorden till ett nytt hem?
Det behöver inte vara hos mig eller i Sverige. Inte ens i Europa för jag tror att det bästa är om de får möjligheterna i den miljö de känner till och är vana vid men det kommer alltid finnas ställen där man inte kan bo. Ställen som inte är lämpliga för barn.

Gissningsvis ligger det för mycket pengar i detta och det är anledningen till att dessa organisationer finns. Det finns någon som tjänar pengar på dessa barns olycka.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/7-000-barn-foraldralosa-efter-ebolautbrottet