lördag 11 oktober 2014

Ett liv till!

Jag blir så glad!
Det mest fantastiska som finns i livet, det man inte ångrar trots att man får leva med det varje dag, kan nu få upplevas av människor som tappat hoppet. Människor som trodde att just de aldrig skulle kunna få ett biologiskt barn.
Världens första barn fött genom en transplanterad livmoder är här!

svt.se
I Europa beräknas 200 000 kvinnor vara aktuella för detta då de blivit av med sin livmoder i livmoderhalscancer. Kvinnan som nu födde en son fick en livmoder från en 61-årig bekant och detta har visat sig fungera.

Jag hoppas att detta kommer med i donationsregistret och även i liknande sidor som Tobiasregistret för jag kan mycket väl tänka mig att skänka min livmoder för att någon annan ska få känna den känsla som är obeskrivlig.

Med tanke på vilken resa vi gått igenom förstår jag deras lycka.
Att vilja ha barn och inte kunna är fruktansvärt jobbigt och något som grämer en varje dag.
Jag tyckte vi hade haft det jobbigt men detta par har först genomlevt en sjukdom som berövat dem möjligheten att skaffa barn, därefter har kvinnan opererat in en livmoder, ätit mediciner och sedan har de fått genomgå en provrörsbehandling.
Att det fungerar är fantastiskt!
Jag blir så glad för alla de människor där ute som nu får denna otroliga möjlighet att skapa ett nytt liv! Grattis till er!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/svensk-kvinna-fodde-barn-efter-livmodertransplantation