torsdag 23 oktober 2014

Gratis tandvård, snart för alla?

Mitt hjärta blöder verkligen för utsatta människor. Verkligen.
Jag tror dock stenhårt på att man skapar sitt eget liv och att alla som vill och jobbar stenhårt på det, kan ta sig ur en dålig start. Även om det är svårt.

Att det nu finns tandläkare som är villiga att hjälpa romer med gratis tandvård är väldigt snällt. Ideela krafter som visar att människan i många fall är god. Hoppas de inte glömmer lägga ut det på sociala medier också så att alla kan se.
hembygd.se
Jag är lite ironisk.. ja.

Människor har en förmåga att försöka bevisa för alla andra, speciellt på facebook, om hur fantastiska alla i deras närvaro är. Hur bra de själv är som människor. Deras barn är vackrast och smartast. De tränar mest och bäst. De har helt klart det bästa jobbet och deras vänner är helt otroliga. Hjärta på er! Är det inte en gullig bild pussandes på sin nya kärlek, hunden eller ungarna så kommer det en bild på middagen man ska äta eller utflykten familjen gjort. Helt mänskligt, jag vet, men jag är inte så förtjust i det för egen del. Jag gör hellre tvärtom och värnar om mitt privatliv så mycket det går.

Ska jag se till min närhet är det många som har bestämt sig för att göra det till en livsuppgift att hjälpa människor som kommer till Sverige. Väldigt snällt! Då de rest långt och tagit sig hit helt på egen hand måste det vara väldigt svårt att lära sig allt nytt som finns här.

Min tanke är då denna:
Stor heder till tandläkarna!
Ni vet om hur många fattigpensionärer det finns i Sverige?
Hur många äldre som inte går till tandläkaren för att de helt enkelt inte har råd?

Senast igår sa de på nyheterna att många äldre kände sig ensamma på ålderdomshemmen. Jag hoppas alla hjälpsamma människor lyssnar på detta och besöker hemmen där så många äldre sitter och inte känner att de har något roligt kvar i livet.
Åk dit och sticka, virka eller sjung någonting ihop!
Prata gamla minnen och visa lite intresse, ta en promenad med de som vill!

Åk och hjälp till på något av alla de hem som finns runt om i Sverige för att hjälpa hemlösa!
Jag tycker det är bra om alla drar sitt strå till stacken, på sitt sätt, men jag har stora problem med att man måste skryta om det på facebook. Har det inte varit på facebook har det helt enkelt inte hänt.
Åk till ett ålderdomshem och umgås med de gamle, men skryt inte om det på sociala medier för det tappar liksom sin glans då. Det tycker i alla fall jag.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/hallandsnytt/eu-romer-far-gratis-tandvard