söndag 26 oktober 2014

Välkommen till landet lite lägre än lagom.

Finns det verkligen ingen hejd på dumheterna?
liie.se
Halloween betyder för mig ingenting. Det är ingen tradition jag firar på något sätt alls och jag hade inte brytt mig om den försvann då den irriterar mig på det sätt att människor inte kan skillnaden mellan Halloween och Alla Helgona. Den som vill ska dock självklart få fira den då jag inte vill lägga ett veto på någon annan.

Nu är det tydligen kränkande mot de som klär ut sig till denna högtid.
Inte nog med att kvinnor görs till sexobjekt, oavsett vad ska klä ut sig till, så får mannen vara helt vanlig. Utöver detta är det ok att köpa exempelvis en "indiandräkt".
Du kan även vara skotte eller kines.
Vill till en början påpeka att det är helt frivilligt att fira denna tradition.

Om jag frågar någon hur en typiskt svensk ser ut utomlands så vet alla hur "Inga" ser ut med sitt blonda hår. Skulle någon säga att de skulle klä ut sig till eskimå så förstår jag vad de menar utan att för den delen anse att eskimåer behöver känna sig kränkta.
Varför ta det till sig?

Piraten myntade "Man kan inte säga stoppnål utan att någon enögd jävel känner sig utpekad". Det är precis det: ta det inte till dig! Skulle jag känna mig förnedrad av att människor som ska klä ut sig till svenskar kommer klädd som en dalahäst eller som en blondin med kortkort och urringat? Det är ju så bilden av oss är utåt! Långa och ljusa.
I den takten undrar jag vad vi egentligen skulle klä ut oss till för hippiena kanske inte samtycker, olika nationaliteter blir kränkta och vem vet, klä inte ut dig till ett djur för då kanske de blir ledsna. Ingenting är värre än man gör det till!

Att kvinnor görs till sexobjekt. Hemskt.. nej. Jag bryr mig inte om det heller. Klä ut er till en tomat eller något då så har du sluppit problemet. I samma anda undrar jag dock om de som nu kritiserar detta aldrig klär upp sig eller sminkar sig. Varför göra sig till för någon annan?
Det hör liksom till att göra sig "fin" när man ska hitta på någonting.
Om man sen ska se på vilken kostym som är värst så är jag övertygad om inga kvinnliga dräkter är så avslöjande som Borats badbyxor.
Välj striderna för detta blir bara löjligt.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/halloweenkostymer-kritiseras-for-rasism