lördag 25 oktober 2014

Jakten på rökare.

Ge er nu.
Jag är inte rökare men nu får det räcka.

Rökningen må vara skadlig både för den enskilde och personer i direkt närhet men menar de att polisen ska jaga människor som står och röker där de inte får?
Menar de att polisen har tid till detta med?

Rökning är en stor fråga för många och jag bryr mig egentligen inte. Vill du röka, gör det. Det är en upplysningens tid och alla vet vilka risker som finns. Jag hade hellre sett att de hade tvingat dessa människor att ha en extraförsäkring då de med all sannolikhet kommer kosta mer för samhället men var ska man då dra gränsen?
Ska jag betala extra för allt socker jag trycker i mig varje dag?
Ska vi straffbeskatta bensköra människor?
ritandemamman.wordpress.com
Eller de som inte rör sig tillräckligt mycket?

Jag tycker att det går till överdrift.
Det är helt ok att hänvisa rökare så att de inte står utanför dörrar och ingångar. Det är helt ok att avhysa dem därifrån men jag tycker i ärlighetens namn att man då ska tvinga bort alla stinkbomber som finns där ute också.
Alla de som dränker sig i parfym för att de tror att de luktar gott.
För de män som inte har förstått det, finns det få saker som luktar så fruktansvärt illa som en stor mängd rakvatten. Det är hemskt! Lika hemskt som alla äldre damer som luktar av någon parfym de tror är bra och fin för att den kostat en förmögenhet. Som alla barn som står i omklädningsrummen och sprutar Axe som i reklamen som gick på tv. De tror det är rätt.

Parfymdofterna stör mig betydligt mer än rökdoften för den försvinner åtminstone efter ett tag. Så länge den inte är helt inpyrd i kläderna som den visserligen är på vissa.

Om jag sen ska ställa detta mot någonting.
De som nu vill förbjuda rökning på offentliga platser: Hur kan ni tycka det är ok att man MÅSTE gå genom parfymavdelningen på varenda flygplats man besöker?
Jag får dra en scarfs över ansiktet och hålla andan för att slippa en hel dags migrän.
Jag hade hellre sett ett förbud mot placeringen av dessa butiker än vart rökare ska stå.
Det lär dessutom bli betydligt lättare för polisen att följa och kontrollera.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/fragan-ar-var-rokarna-ska-ta-vagen