söndag 12 oktober 2014

Polisens roll i samhället.

De gör sitt jobb och får göra det under ett stenregn.
Tänk om detta varit ett annat yrke?
Vad hade facket sagt?

För mig är det egentligen obegripligt hur man ens kan tänka tanken att kasta sten på polisen. Polisens roll i samhället är att skydda de som blir utsatta för något men jag förstår dem om de inte gör det med risken att bli ihjälslagna.

Jag skrev för ett tag sedan om att poliser drog sig för att åka in i vissa områden i Sverige.
Jag blir inte förvånad när jag hör detta.
Förra veckan var det dessutom ett radioprogram på P1 där ungdomar i vissa utsatta områden berättade att om bara polisen höll sig borta så skulle allt bli bra. Alltså anarki.
Dessa ungdomar bodde i några av de väldigt utsatta områden vi har.
Områden där människor inte riktigt förstått att här, här är polisen de snälla människorna.
metro.se
De ska man inte kasta sten på, misshandla eller hota.
De ska man välkomna!
Något är väldigt fel när man inte kan det i vårt land.

Jag är fullt medveten om att många människor även i andra områden inte ser polisen som något positivt men när en ungdom står och kastar sten på polisen är något gått väldigt fel i uppfostran. Någon viktig del fattades som gjorde att det där som kallas empati inte fick växa.

Att polisen utsätts är inget nytt. Brandkåren och ambulansen har samma problem. I vissa områden. Vänsterfolk brukar vara väldigt duktiga på att hata andra människor men i dessa fall är min övertygelse om att det främst rör människor som kommer från länder där polisen är korrupt.
Länder där polisen inte kan litas på.
Vad är då felet?
Jag anser att vi måste sätta krav och sluta tycka synd om människor som bosätter sig här.
De ska veta att polisen och andra liknande myndigheter är de bra människorna i vårt land. Skulle de ändå inte förstå det förstår jag inte varför de har kommit hit, de kunde då lika gärna stannat i det de flydde från. Poliserna här kan inte hjälpa att dessa människor har trauman med sig.
De människorna skapar bara hat och rädsla.
Jag anser att reglerna för detta bör bli mycket hårdare för gissningsvis är straffet inte så långt om du skulle åka dit för att utsätta en myndighet för detta hot.
Förläng straffen betydligt och se till att de får sitta hela tiden utan någon rabatt.
Poliserna sköter faktiskt bara sitt jobb och de ungdomar som var på denna fest, måtte de få de straff de förtjänar och är de inte myndiga så låt föräldrarna ta det istället.
De ansvarar för sina barn upp tills de är arton år.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/valdsamt-upplopp-vid-ungdomsfest