måndag 13 oktober 2014

Inget organiserat tiggeri.

För mig är alltid det viktigaste att människor inte ska lida i onödan. Inga människor, oavsett vilka de är och var de befinner sig. Speciellt inte barn.

Jag är emot tiggeriet och är av den uppfattning att detta främst är EUs ansvar men att Sverige måste ta till andra metoder för att slippa detta. Den som är så utsatt hamnar ofta i än värre situationer och artikeln nedan är ett streck under det.
Tiggare blir nu utpressade.
De ska betala för "sin" plats.
Är det såhär vi vill ha det i Sverige?

Hur gör man då för att komma åt detta?
aftonbladet.se
Som jag ser det är det omöjligt.
Vi ska alltså skydda människor, som tagit sig hit och tigger, från andra som sen profeterar på dem?
Vi vet inte vilka de som tigger är, vi vet inte vilka de som profeterar på dem är. Hur ska vi då gå tillväga? Det enda sätt som jag ser det, är att se till att dessa människor kommer till sitt hemland och får hjälp där.

P1 har haft ett program om tiggeriet. Många är de som påstår att det inte finns organiserat tiggeri och många är historierna som florerar om att det är organiserat.

Jag skulle vilja hjälpa hela världen. Verkligen.
Som vuxen människa måste du dock, oavsett var du kommer från eller vem du är, ta ansvar för ditt eget liv. De tiggare som har varit i min omgivning har varken varit undernärda eller synligt sjuka. Varför inte arbeta istället?
Sommartid har bönderna här på landet stort behov av arbetskraft och det hade garanterat genererat mer pengar än att sitta och tigga. För mig ligger det en sorts kultur i det och det underströks i ett program som tog upp situationen i Rumänien.
En av deras högsta män i regeringen där var uppväxt på gatan och var stenhård:
Alla dessa människor hade ett val men tog inte chanserna de fick. Han hade tagit sig från denna kultur själv. Han tog upp detta med mänskliga rättigheter men var själv beviset på att han, trots att han var rom och uppväxt på gatan, tog sig därifrån för han ville.
Det var inte lätt och han fick kämpa men det gick.

Jag tänker som såhär. Sitter det någon och tigger så ge då hellre mat än pengar. Skulle det finnas barn där så ring socialen så kanske åtminstone de slipper det liv deras föräldrar lever. Barn ska inte leva på gatan och ska ha ordnade förhållanden.
I FNs barnkonvention står det bland annat:
"Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras.
Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn.
Varje barn ska skyddas mot alla former av utnyttjande."
Jag anses många gånger hård på detta men jag anser det självklart att barnets bästa ska beaktas och det kan omöjligt vara att sitta utanför en affär hela dagarna och tigga pengar.

Tiggeriet i Sverige har nu genererat att andra människor tjänar pengar på dem.
Utnyttjar dem.
Hjälp dem till möjligheterna att få ett arbete istället.
Se till att de vill hjälpa sig själv.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/tvingas-betala-for-en-plats-pa-trottoaren