måndag 27 oktober 2014

Ett slag mot de fattiga(s)te.

Nöjda nu?
Jag undrar verkligen om alla solidariska människor som lade sin röst på socialdemokraterna med röra är glada över vad som sker. Vi hade en finansminister som hyllades av hela världen men som nu idiotförklaras av den nye. Hon berättar tvärtemot hur dåligt det gått för Sverige, trots att vi inte ens märkte av finanskrisen. Åtminstone inte i samma utsträckning som resten av Europa.

Löfte på löfte ges nu om att olika skatter ska höjas och det jublas i deras led. Rut anses hemskt och ska halveras inom ett par år, många tackar säkert för sitt missade arbetstillfälle. I mina ögon kan det inte vara så svårt att följa denna tankegång:
Du får mer pengar över i plånboken:
Du kan handla mer för pengarna som blev över när alla måsten är betalda:
Du unnar dig mer:
Mer shopping och saker till familjen gynnar handeln:
Olika affärer måste anställa fler personer som arbetar för dem då trycket ökar:
Fler personer får arbete och slipper att gå på bidrag:
metro.se
Dessa personer tjänar pengar som de sedan kan handla för:

Det är ett slag mot alla människor i Sverige även om socialdemokraterna med sina styrande "under"såtar inte ser det och min stora tanke är då HUR kan man inte se detta!?
Det är två mindre partier som styr i Sverige istället för de som sagt att de ska sköta det.
Socialdemokraterna är illa i sig som regeringsparti men de som de nu valt att samarbeta med är tio gånger värre.

Det som störde mig denna gång var länken nedan.
För att alla bidrag till de som inte arbetar ska kunna öka måste man dra in på andra saker. Oavsett vad man tycker om subventioner så tycker jag det är ett lågvattenmärke att nu dra in subventionen för de som skänker pengar, över 2000 kronor, till olika organisationer.
De som skänkt dessa pengar är de som har känt att de kan avvara dem från resten av familjen vilket gjort att alla de som donerat större summor har kunnat dra av det på deklarationen. Allt för att hjälpa fler på ett frivilligt sätt.
Detta tar vår solidariska regering nu bort.
Rabatten kunde max bli 1500 kronor på ett år men detta har gjort att desto fler människor hjälpt till att bidra men har det hjälpt?
Icke. Vår nya regering skyller på att det är krångligt för skatteverket och att ideella organisationer inte ska göra sig beroende av att människor skänker pengar.
Jag tror Magdalena Andersson behöver slå upp vad "ideell organisation" betyder.
Alla barn i utsatt länder tackar för de minskade bidragen.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/slut-med-skatterabatt-pa-gavor
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ska-57-fa-styra-sverige_4045239.svd