tisdag 14 oktober 2014

Frammarsch för miljön!

Miljötänket når nya höjder och snart ska förhoppningsvis vätebilarna börja rulla.
Jättebra!

Miljödebatten har på grund av att miljöpartiet nu fått en bestämmandeställning tagit fart. Man kunde trott att det är på grund av att deras miljöpolitik är så mycket bättre men jag skulle vilja påstå att det handlar om deras namn och inget annat. Deras miljöpolitik är nämligen inte unik eller bättre på något sätt. Den är verklighetsfrånvänd.
Som jag ser det är den enda anledningen till att de får mycket utrymme i media i dessa frågor, åter igen, deras namn förutom det faktum att så många journalister sympatiserar med dem.

metro.se
Vätebilar har varit på mattan ett tag men jag har inte hört ett ljud om det av detta parti. Trots deras framåttänk. Gissningsvis kan det ha att göra med att de inte funderat så långt. Deras tankar har varit för upptagna med att förstöra vår elförsörjning.

Det här med att tänka på miljön är tudelat.
Jag vill självklart att miljön ska vara något av det primära inom svensk politik, och likaså utländsk.
Jag är dock inte beredd på att gå tillbaka och leva på stenåldersvis för att det ska bli bra.
Jag och min familj gör allt vi kan. Vi källsorterar allt, vi har nya bilar varav en är en miljöbil, vi har bara ledlampor, vi har uppladdningsbara batterier. Vi gör så gott vi kan för att dra vårt strå till stacken. Uppenbarligen är det mer än vad miljöpartiets egna företrädare gör för där kör man sin båt med olja. Bra. Tvinga alla andra att leva efter märkliga krav men följ dem inte själv.

Vi bor i en villa på landet. Vi måste ha två bilar för jobben finns inte i byn. Vi måste ha ett varm hus. Med den politik som förs är det vi som drabbas för att några företrädare anser det lyxig att bo på landet. De vill höja bensinskatten och ta bort kärnkraftelen. Grattis!
Med det gör ni det betydligt dyrare för oss att överleva.
Faktum blir, jag har dock inte räknat på det exakt denna gång, att jag går plus minus noll på att arbeta eller gå hemma med de förändringar som är på väg.
Jag behöver visserligen inte bli orolig för att vara arbetslös, för blir jag det, kommer jag ha ut lika mycket som om jag arbetar i slutändan. Jag får mindre "lön" men slipper de dyra bränsleräkningarna.

Varför då inte satsa på att få vätebilarna i omlopp omgående?
Tryck på industrin!
Varför inte sponsra de som kan tänka sig detta, så fort det går?
Jag hade gladeligen köpt en vätebil om jag hade haft råd.

http://www.abounderrattelser.fi/news/2012/09/vatebilar-pa-marknaden-om-ett-par-ar.html
http://teknikensframtid.weebly.com/blog/vte-bilen-ett-renare-samhlle-och-en-renare-bil