söndag 5 oktober 2014

Pengar och fotboll.

Fotbollsklubbarna vill ha bort huliganer men anmäler det aldrig.
Varför?

Vissa skriver rädsla då de flesta anmälningarna kommer från polisen men jag har en fundering till, det handlar inte om pengar?
Eller rättare sagt, intäkter för klubben?
För även en huligan betalar inträde.

Min fasta övertygelse är att idrotten verkligen måste ta tag i detta.
fotbollskanalen.se
Jag förstår inte heller varför man ska vara så pass schysst mot huliganer och som jag har skrivit tidigare så anser jag att alla får begår ett misstag. Ett. Andra gången du gör något ska du låsas in. Du är då ett hot mot alla andra och därför bör du inte visa dig på sådana här ställen.

Jag låter förmodligen elak men som jag ser det måste detta ligga på klubbarna.
Poliser gör vad de kan men klubben och arenan måste ha bilder och namn på vilka som inte får vistas där. Förhoppningsvis är det nationellt så att den som blir portad från en arena, blir det även på alla de andra. Detta för alla de som är där för sportens skull.

Jag är ingen idrottsfantast och har aldrig varit. Jag hymlar inte med det.
Jag tycker dock att de som vill se eller utöva sport, oavsett vilken det är, ska vara skyddade från människor som inte respekterar de lagar och regler som finns.
I mina ögon kan de som blir exempelvis fotbollshuliganer lika gärna tillhöra extremvänstern, extremhögern eller någon annan form av extremistgrupp. De behöver det för att känna tillhörighet.
De behöver det för att känna att de är någon.
Allt de egentligen hade behövt hade varit mer kärlek när de var små för det måste vara en stor brist på kärlek och empati när man utan förbehåll kan slå och sparka på en annan människa av kött och blod.

http://www.svt.se/sport/fotboll/enkat-folbollsklubbar