lördag 15 december 2012

Könet

Läkaren sa rätt och då jag gjorde fostervattensprov går det att till etthundra procent säga vilket kön barnet har och det kommer dyka upp en liten flicka i vår. Jag har alltid önskat mig flickor även om det inte spelar någon roll egentligen. Förmodligen hade det varit lättare medn en liten kille både med tanke på att det finns barnkläder för att värma varenda barn i hela Sibirien men även för att vi redan var överens om pojknamn. Det kommer bli mycket diskussioner om vad barnet ska heta.

För det första tycker jag om dubbelnamn och har alltid tyckt att det är fint.

För det andra är alla namn där det finns fler än hundra med det som tilltalsnamn strukna. Att jag jobbar som lärare, inom politiken och sedan spelat i hela mitt liv ger vart och vartannat namn en association som i och för sig inte alltid är negativ men som gör att det namnet redan är upptaget för mig.

Det tredje är att alla namn som börjar på C, F, H, K, N, O, P, R, S, T, V, W och Ö är strukna med en gång. De går inte att skriva snyggt i skrivstil och jag har i hela mitt liv tyckt illa om "P" i mitt efternamn. Helt omöjligt att göra det fint. H kan vara ett undantag. Utöver detta är Å och Ä struket för det fungerar bara i Sverige.

Det fjärde är att jag vill att namnet ska ha någon koppling till Sverige, norden eller asatron. Det får gärna finnas kopplingar till Spanien eller Irland också.

Väldigt lätt.. Nej.

Statistiska centralbyråns sök på hur många som heter vad:
http://www.scb.se/Pages/NameSearch____259432.aspx