onsdag 19 december 2012

Dödstraff eller inte?

Dödsstraffet är en av de saker jag pratat om under många år och jag är ingen sympatisör av det alls. Ett stort streck under det fick jag för några år sedan då min väns syster som bor i New York sedan tio år diskuterade detta med mig. Hon berättade att det var så dyrt med alla överklaganden så att diskussionen i USA var att avveckla det.
Jag säger bara; Bättre sent än aldrig!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5385576

Anledningarna att jag är emot dödsstraffet är två. Den första är att det finns risk för att den som döms är oskyldig och den andre är att jag tycker straffet är för snällt.
Det låter kanske hemskt men jag anser att om det är en massmördare, någon som har begått upprepade hemska brott, är det värre att sitta inspärrad hela livet än att bara få en spruta och få somna. Att någon sen skulle gå igenom detta och det sedan skulle visa sig att de är oskyldiga är fruktansvärt och händer varje år. Det får inte hända!

Då jag har en relativt stark övertygelse om att reinkarnation finns och fungerar tycker jag det dessutom inte är snällt att avsluta livet här snabbt så att de får gå vidare. Vet att jag låter flummig men det är min övertygelse.

Jag tycker det är bra om dödsstraffet avskaffas helt även om jag vet att min åsikt inte betyder ett smack i det stora hela.

Filmen "The Life of David Gale" som jag såg när den kom var även den en sak som strök under mina tankar om dödsstraffet och den som inte har sett den bör göra det. Den är riktigt bra trots att slutet i mina ögon är hemskt. Den visar verkligen felen som finns i dödsstraffet.
http://www.imdb.com/title/tt0289992/
http://www.youtube.com/watch?v=BnbNu4vl2Q0