torsdag 6 december 2012

Det där med snö och bilar.

Sådär, det snöar! Jobbigt tills jag minns vad kul det är med snö när man sitter i en bil och kan träna sin halkkörning på stora parkeringar, vändplatser och rondeller. Riktigt kul!
Det är dock inte lika roligt med alla som krampaktigt håller ratten, sitter ända fram i rutan och är övertygade om att raksträckan de ligger på med sin fyrhjulsdrivna jeep med vinterdäck plötsligt ska göra en sväng. För säkerhets skull kör de bara i halva tillåtna hastigheten så att de känner att de kanske har lite koll. Jag vet att många inte håller med mig men detta är i mina ögon inte en bra bilförare. Är man så rädd bör man försöka ta sig iväg på andra sätt. Busstrafiken här på listerlandet är faktiskt bra utbyggd för de som är rädda. Jag menar inte att man ska hålla hundra på åttiovägen men jag tycker man ska planera körningen lite bättre. De tittar förmodligen inte i backspeglen men gör de det och ser mer än tio bilar som ligger i kö bakom borde de ha förstånd att flytta på sig. De utgör en fara för andra när de kör alldeles för sakta.

Dessa personer borde om några ut och köra halkkörning för att lära sig hur bilen reagerar vid en sladd istället för att vara livrädda. Vissa saker går inte att undvika men då borde man göra det bästa av situationen. Ut och halkträna! =)