lördag 8 december 2012

Ersättning till utsatta barn

Det är bestämt att barn som for illa i sina fosterhem eller på barnhem i Sverige ska få ersättning om de kan bevisa att de for illa. Idiotiskt i mina ögon. Hur ska de kunna bevisa det om de är på ålderns höst själv? Vem skulle kunna styrka deras historia?

Jag tycker dessutom att det är fel att det bara är de som är utsatta mellan 1920 och 1980 som får ersättning. Det finns väldigt många barn som far illa i sina familjehem även idag. De då?
De utsätts med för att myndigheterna är för slappa och inte kontrollerar hemmen tillräckligt bra!
Ska de med kunna komma i framtiden och begära pengar?
Jag tycker det borde bli något system som skyddade dessa barn som redan är utsatta. Många barn lever idag i allt annat än optimala familjeförhållanden. Om man lever ensam med en förälder gör ingenting för jag tror mycket av styrkan barnet får kommer från den vuxna förebild som finns.

Senast igår var det på nyheterna om en pojke som blivit misshandlad i sitt familjehem och direkt blivit flyttad därifrån. Hur ska detta barn kunna lita på en vuxen?
Flickorna som blev våldtagna av sin familjehemspappa i Stockholmstrakten. Vilken tro har de framöver för vuxna eller myndighetspersoner?

Vi fick veta när vi blev familjehem att det skulle vara fyra besök om året hemma hos oss. Tre bestämda möten och ett oanmält. Varför inte tvärtom?
Sedan Lilleman flyttade hit har socialen varit här tre gånger istället för sex som de borde och inget har varit oanmält. Vilket skydd har dessa barn? Blir de sedan utsatta får de ingenting för det.
Fram för ett system som ser till de som redan har det tuffast i vårt land.
Vuxna kan värja sig men det kan inte barn.