söndag 30 december 2012

Fifty Shades of Grey av E L James

Boken som alla talat om. Ska jag jämföra den med någon annan bok så blir det lättast att göra den till Twilights direkta motsats. Twilightböckerna drog ut på allt intimt i tre långa böcker. I denna går det rakt på.

Boken handlar om Anastasia Steele, Ana, som är en ung student som aldrig haft någon pojkvän och i stort sett inte har någon livserfarenhet alls. Hon stöter på Mr Christian Grey under en intervju hon gör åt sin vän och blir attraherad av honom. Han blir störtförälskad i henne.
Att Mr Grey äger ett stort företag och har väldigt mycket pengar gör att han köper saker till henne och kan hitta på saker som inga normala människor har råd med. Ana blir förälskad men problemet i hela boken är allt med sex. Han sysslar bara med BDSM-sex och hon är oskuld. Hon vill att de ska vara ett par och binda sig medan han vill skriva ett kontrakt och träffas på helgerna.
Boken är som en Harlequin inom någon av de värre genrerna men är i det stora hela helt ok.

Mitt stora problem var egentligen att jag läste den på engelska. Jag har inga stora problem med det engelska språket och kan utan problem lösa det mesta. Det är dock inte så ofta jag använder de ord som finns i denna bok och det är mer än en gång jag har varit tacksam över att Google translate inte är kopplat till facebook likt Spotify. Det hade varit lite jobbigt. Jag fick använda translate väldigt ofta med jämna mellanrum.

I vilket fall så läs den och bilda din egen uppfattning!