tisdag 5 mars 2013

Naturens sätt att skapa balans

Jag kommer förmodligen låta som en väldigt negativ människa nu men det får jag ta!
I tidig ålder får eleverna lära sig om näringskedjan i olika former. Är det många rävar ett år försvinner smågnagarna till nästa år då rävarna äter upp dem. Detta i sin tur gör att året därefter blir det väldigt mycket gnagare då rävarna svultit ihjäl av gnagarbristen året tidigare. Låter krångligare än det är. Det handlar om att naturen själv alltid hittar en medelväg för att bli så optimal det går.

Igår uppmärksammades det att en flicka med HIV blivit botad.

wikipedia.se
Jordens befolkning uppdelat i världsdelarna.
Fantastiskt!
Det är ett stort steg för en framtid åt många människor och jag är väldigt glad för flickans skull för att inte tala om alla de som går i samma fotspår. Problemet som jag ser det är att när vi nu hittat botemedlet mot den sjukdom som förmodligen räknas som en av de värsta så kommer vi drabbas av något annat. Vi kommer bli för många människor på jorden om alla som föds överlever till vuxen ålder.
Med detta menar jag självklart inte att det är ok att människor dör i sjukdomar som möjligtvis kan botas. Vi ska rädda så många det går.
Det jag tänker med detta är att naturen nu kommer se till att något ännu värre kommer att dyka upp för att kompensera för att fler överlever denna sjukdom.
NDM-1 är redan på frammarsch och beräknas skörda en hel del människors liv då det inte finns något botemedel alls mot detta.

Nu är det ju så att människan står högst upp i näringskedjan men sjukdomar kan vi inte alltid göra någonting åt. Min tro är att naturen kommer finna en väg för att se till att jorden inte blir överbefolkad. Till slut kommer det bli så att alla inte kan äta sig mätta varje dag om vi alla överlever. Då är vi plötsligt inne i den cirkel som gör att naturen tar hand om det såvida inte människan inte själv sköter det. Det må fortfarande vara långt dit men kurvan går uppåt.

http://emiliepilthammar.blogspot.se/2012/12/ndm-1-nasta-hiv.html
http://www.aftonbladet.se/halsa/article16348669.ab