söndag 3 mars 2013

Jakten på de papperslösa

Alla människor är lika mycket värda. För mig är det en självklarhet. Det är även en självklarhet att vi alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Utöver detta ska enligt mig ett land med lag byggas precis som Karl XV så tjusigt myntade en gång i tiden.
Ett land utan lagar fungerar inte då anarki uppenbarligen inte finns fungerande på något ställe i världen. Åtminstone inte mig veteligen.

Sverige har lagar som säger att du inte får vistas i vårt avlånga land utan tillstånd. Har du inte fått uppehållstillstånd är du här olagligt och ska därmed återvända till ditt hemland. Det är svensk lag och det som gäller. Iomed detta ställer jag mig väldigt kluven till de rubriker som nu är i tidningarna. Svensk polis finns för att upprätthålla vår lag och gör sitt jobb när de kollar dessa människors id.
Jag kan inte riktigt se var reaktionerna kommer ifrån. Polisen gör sitt jobb. De gör det de blivit tillsagda att göra.

"Reva är ett samarbetsprojekt mellan polisen, Migrationsverket och kriminalvården, som syftar till att effektivisera utvisningar och avvisningar av personer ur landet."
Citat från:
http://www.stockholmsfria.nu/artikel/96683

Jag förstår att detta är ett känsligt ämne för många men svensk lag är svensk lag. Ska vi inte följa den lagen? Det enda jag har åsikter om är att det borde vara effektivare för jag tycker inte det är humant att låta männsikor vänta i år på att få veta om de får stanna här eller inte. Ett sådant beslut måste komma inom någon månad för att människorna som väntar på detta inte ska hinna rota sig i vårt land.

De som nu tycker att detta är fruktansvärt. Vilka andra lagar tycker de att vi ska strunta i?
Det är så att om någon inte får uppehållstillstånd är det för att de inte anses ha tillräckliga skäl till det. Därför får de inte stanna. Samma sekund de får veta att de inte får stanna ska de förbereda sig på att lämna vårt land. Gömmer de sig då har de i mina ögon gjort en brottslig handling. De bryr sig inte om svensk lag.
De begår ett brott.

Vad hade hänt om jag brutit mot en lag i Sverige? Jag hade blivit straffad.
De människor som uppehåller sig här utan tillstånd tar resurser från polisen och de resurserna kunde använts på andra ställen. Dessa männsikor gör att andra personer inte får den hjälp de kanske behöver. Dessa människor tar även tid från de som anses ha tillräckliga skäl för att stanna. För mig är det viktigast att de som verkligen har problem i sitt hemland ska få stanna här och inte att de som kommer hit och inte följer det beslut de fått får medömkan.
Jag tycker inte alltid besluten som tas är riktiga men då får de personerna som är missnöjda gå lagligt tillväga och överklaga. Hade de som får ett utvisningsbeslut lämnat landet precis som de blivit ålagda hade inte dessa problem funnits.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16335813.ab
http://sv.wikipedia.org/wiki/Illegal_invandring
http://sv.wikipedia.org/wiki/Anarki
https://lagen.nu/
http://www.aftonbladet.se/debatt/article16334032.ab
http://www.stockholmsfria.nu/artikel/96683