måndag 11 mars 2013

För Kinas fria folk

Ibland händer det saker som gör att jag verkligen stannar upp. Vissa saker är så självklara att jag tar dem för givet och jag tror inte att jag är ensam om att vara på det sättet. När det mönstret bryts sköljer det en hel chock över en när det väl går in. Ingenting är beständigt. Plötsligt upptäcker man saker som påminner och känslan som kommer då är obeskrivlig.
 
Jag har skrivit tidigare om att jag inte alltid är så duktig på att höra av mig. Barndomsvännerna kan det ibland gå år mellan gångerna jag hör av eller träffar men när man väl hamnar på samma ställe kan vi prata i evigheter. Vissa människor har hängt med länge. De barndomsvänner som flyttat härifrån träffar jag mest sommartid då det på grund av vädret går att umgås ute.
 
En vän som varit en vän tidigare än jag kunde formulera de orden själv finns inte längre. Vi har i princip aldrig tänkt likadant och det har kunnat gå lång tid mellan gångerna vi träffades men det blir tomt när det går upp för mig att han inte längre kommer stå och hjälpa till med grillen i sommar. Ingen kommer hjälpa till att dricka upp alkoholen och ge sarkastiska kommentarer om mina åsikter eller någon annans heller för den delen. En kritiker ut i fingerspetsarna som förgyllt så många fester. Inga fler snapsvisor med glimten i ögat, ingen som sjunger med i Fugees och ingen som drar gamla reklamsnuttar om det exotiska paprikapulvret. Inga fler fiskehistorier. Inga mer skämt från min sida om Amy Diamond.
Min fadder sedan lågstadietiden som jagade min granne när han återigen av någon anledning slagit mig. Du kommer att komma på tal ofta.
Hoppas du nu får den eviga vintern du så många gånger pratat om och önskat dig.
Livet är inte alltid rättvist.
 
"Kinas fria folk, slut nu upp i kör
Socialistiska partiet.
Kina är en förebild för socialism och frihet."