fredag 8 mars 2013

Hästkött vs bajsbakterier

Jag skrattade rakt ut! De som nu tycker det är fruktansvärt med hästkött i maten.. är detta bättre?
Jag har väldigt svårt att se hur de på ett fint sätt ska skriva in i innehållsförteckningen att det inte bara kan finnas spår av nötter utan även av avföring i mandeltårtorna.

Jag är kvackelmagad. Jag har inga problem med att någon pratar om något som inte är rumsrent eller under bältet när jag äter. Det har jag blivit för van vid men minsta lilla sak i maten som jag inte känner igen så vänder sig hela magen och så har jag varit hela mitt liv. Jag vill veta vad jag äter. Det vill jag fortfarande och därför äter jag aldrig färdigmat.
Jag tycker om att göra min mat själv.
Vintern är bra ur en aspekt och det är att grönsakerna är i princip insektsfria. Sommartid kan det ta mig en halvtimme att göra en sallad för det får absolut inte vara något jag inte vill i den. Allting ska täckas ordentligt och det räcker att en fluga landar på maten så slänger jag den.
Jag är mycket väl medveten om att det inte är något jag dör av men det stör mig för mycket.
Ett hårstrå i maten är helt förödande.
Jag tvättar händerna så mycket att jag totalt torkar ut dem.
Det ska vara rent runt mig och jag vill ha det undanplockat.

Att det skulle vara hästkött i maten stör mig inte. Avföring låter inte så trevligt men logiken säger att mängderna är så små att det inte heller är någon fara även om det är mindre aptitligt.
Jag tycker det är bra att man börjar kolla upp vad som verkligen är i maten men någonstans går en gräns. Min gick vid hästköttet. Klart vi ska äta hästkött. I mina ögon finns det förmodligen få djur, förutom de vilda, som har det så bra som en häst när den lever och då tycker jag att vi kan äta upp den utan dåligt samvete efteråt.

Det ska bli intressant att se vad som hittas i ytterligare tester av maten vi konsumerar.

http://www.expressen.se/nyheter/bajs-i-ikea-tarta---nu-dras-den-tillbaka/