onsdag 1 januari 2014

Djurvän?

Nyårsraketer eller inte. Ja, den frågan tas upp varenda år och jag har alltid tänkt likadant.
Självklart ska den som vill få smälla raketer!

För många år sedan fick jag en nyårsraket i örat vilket gjort att jag helst håller mig inne när det börjar smälla. Jag köper inga raketer och bryr mig inte något vidare ifall det smäller eller inte. Det är dock jag och jag ser det som en självklarhet att de som vill skjuta iväg dessa ska få det.

Synd om djuren? Jo, vissa djur tycker inte om att det smäller men ärligt talat.
Hur mycket finns det som djuren inte tycker om som vi gör?
Jag kan inte tänka mig att djur är så förtjusta i tobaksrök men jag har svårt att tro att inga rökare har djur. Avgaserna från en bil är inte heller speciellt bra och luften i en stor stad är förmodligen sämre än här ute på landet. Jag tror ändå inte att det bara är människor på landet som har djur.
Djuren lever dessutom i det alltid.

vykort.com
Jag anser inte att vi ska anpassa oss efter djur och tror det är en mindre massa människor som klagar på detta. Klarar inte djuren av att det smäller får ägarna helt enkelt få hjälp av en veterinär att lugna dem. Det kan inte var alla andras problem att några väljer att skaffa djur och sen tycker det är jobbigt.

Jag har djur och väljer helt enkelt att vara inne med henne istället för att vara ute. Jag anser inte att grannen eller gästerna ska skippa sina raketer. Mitt val av djur ska inte göra att jag vill förbjuda alla andra att göra vad de vill.
Hur skulle vi då göra med alla som är allergiska?
Ska pälsdjur förbjudas på platser där allmänheten kan vistas?
Jag menar då ute för inne är det helt självklart för mig att man inte tar med sitt djur.

Rapporter har berättat att thailyktorna många skickar upp i luften förstör både för naturen och djuren i den. Är det då så att inga djurägare skickar upp dessa?
Min gissning är att det inte är så.
De låter visserligen inte men förstör på andra sätt.

Att smälla raketer må räknas som onödigt men jag anser det vara upp till varje person om de vill skicka upp dem eller inte. Jag anser inte att alla andra ska sluta med detta för att jag inte tycker om dem eller för att jag har djur. Jag måste ju tänka längre än till mig själv.
Jag önskar att de som gnäller också tänker så.
Skulle vi förbjuda allt som någon tycker är onödigt finns det förmodligen få saker som skulle få vara kvar. Jag tror mer på det sunda förnuftet än att förbjuda.
Har du djur som är rädda?
Stanna då hemma och var inne med dem så de blir lugnare då det ändå bara rör sig om en stund varje år.