torsdag 17 juli 2014

Alltid lär man sig något nytt.

Barn innebär oro. Väldigt mycket oro.
Stanna för bilarna!
Klättra inte så högt.
Spring inte här... eller där.
Vart tog den vägen? Eller den andre!
pappap.se
Varje dag blir man en erfarenhet rikare.

Sista dagarna har vi äntligen kommit fram till vad Lillan sysslar med för tydligen kallas det affektanfall. Stackaren har fått mitt fantastiska humör men anfallen kommer när hon slår sig och innebär att hon drar efter andan och sedan bara "försvinner".
Fruktansvärt obehagligt.
Hon svimmar av och blir helt livlös för att efter ett tag vakna till och det där "taget" är alldeles för länge. Det känns som om jorden stannar och det genererar mycket nervositet för tänk om hon skulle få det vid ett tillfälle då ingen av oss ser det!?
Tänk om hon trillar och faller med huvudet neråt i en vattenpöl eller något material som en puffkudde och vi inte ser! Hade vi bra koll innan är det inget jämfört med nu för det är inget vi vill ska hända igen.

Tydligen är affektanfall vanligt för 5 av 100 barn räknas få det mellan ett halvår och två år för att sedan försvinna med tiden eller åtminstone bli väldigt ovanliga. Man ska bara ta det lugnt och inte stressa upp sig. Väldigt enkelt..
Tydligen finns det två varianter men Lillan har inte skrikit de gånger hon fått det utan skriket uteblir helt enkelt för att hon sedan bara tuppar av. Första gången var jag helt övertygad om att hon hade slagit sig på något konstigt sätt och var på väg att dö. Jag sover inte mycket i vanliga fall men detta genererar enbart att sömnen tar ännu mer stryk även om jag inte kan påverka det.

Jag hade aldrig hört talas om detta tidigare och har inte varit med om det med andra barn men då det tydligen inte är farligt blir det lite lättare att koppla av. Att sitta still och försöka vara coollugn när ens barn tuppar av, blir livlös och bleknar i ansiktsfärgen är dock ingen höjdare alls.

Skulle någon där ute läsa detta och ha ett barn som gör såhär så har jag länkat informationen här under:

http://www.1177.se/Vastmanland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Affektanfall-hos-barn/?ar=True
http://sjukhus.nu/omraden.php?category=2&id=65