tisdag 15 juli 2014

Modern påve?

Sex och giftermål är tabu om du är präst inom den katolska kyrkan.
Nu verkar det dock bli skillnad så prästerna ska få leva som alla andra vilket för mig måste vara det normalste som finns. De ska förmodligen få gifta sig. Otroligt!

dn.se
Religion för mig är meningslöst till stora delar. Tänker jag ordet "religion" förknippar jag det mest med bråk och död. Efter den tanken kommer våra traditioner. Främst är det dock detta med krig och ovänskap och jag tycker det är helt otroligt att människor kan hata varandra enbart på grund av vilken gud de anser vara den rätta. Det är för mig totalt ovidkommande vad någon annan människa tror på så länge de lever utan att skada andra.

Året är nu 2014, för de flesta på jorden åtminstone. Att någon väljer att tro på gud är självklart upp till dem men för mig är det mycket märkligt att man år 2014 inte får gifta sig som präst. Med tanke på den historia katolska präster har men minderåriga pojkar kanske det hade varit bättre att låta dem gifta sig. Dessa präster ska nu, kanske, få lov att gifta sig.
Samtidigt inför Irak nya lagar som innebär att det som man är ok att gifta sig med en nioåring flicka med allt vad ett giftermål innebär. I vilkens namn sker detta? I Indien lever många människor kvar i kastsystemet och gruppvåldtäkterna mot unga kvinnor har nu eskalerat till mord för att de inte ska kunna skvallra. Beroende på vilket kast kvinnan har, trots att kastsystemet kaserades för femhundra år sedan, bryr sig polisen olika mycket och samma är det med myndigheterna.
Bra?
Allt i religionens tecken.
Allt på grund av någon/några som ingen träffat eller sett.
På grund av någon som levde, om den levde, för tusentals år sedan.

Det sägs att människan skapades som Guds avbild vilket torde betyda att Gud tyckte om att dricka ett glas vin ibland, gillade att se sport på teve, spela kort, äta mycket onyttig mat och helt enkelt inte bry sig om sig själv. Hur kan då vissa tolka det på motsatt sätt?

Hoppas nu prästerna ska få lov att gifta sig i framtiden!
Det är dags för lite förnyelse.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5913191