söndag 20 juli 2014

Högt i tak?

Ungdomar saknas i politiken och en utredning ska nu undersöka vad som behöver göras och vad som kan förändras, inom lagens ramar, för att fler ska bli intresserade.

Jag tycker inte det är så konstigt. Ungdomar är vana vid att kunna göra i princip som de vill och är inte speciellt intresserade av att anpassa sina tankar och sitt handlande efter vad äldre människor tycker om vissa saker.

missfixtrix.se
När jag var yngre gick Arkiv X på torsdagar 21:00. Det följde jag.
Hur många ungdomar platsar sig framför teven en viss tid nu?
Jag skulle gissa på få när det är så att man har tillgång till i princip allt via internet. Inte bara när du vill utan var du vill. Vill jag se en film precis just nu gör jag det och det finns inte längre någon mening med att följa en tevetablå. Ungdomar vill gissningsvis ha det likadant överallt.

Att bli medlem i ett parti är inte så svårt men att hitta någ
ot parti där du håller med dem till hundra procent är svårt vilket gör att min övertygelse är att framtiden handlar mer om personröster än partiröster. Jag tror människor kommer rösta mer på en person än ett parti i sig.
Jag är Moderat för att flest av mina tankar stämmer med detta parti. Dock inte alla.
Självklart är det så att främst de tankar partiet har ska föras fram men vill man inte vara en i mängden så bör även de andra tankarna få luft ibland vilket inte är något som alltid uppskattas.
Skillnaderna i partierna beroende på var man bor i Sverige är också betydligt större än vad många Stockholmsbor tänker. Sverige är mer än Stockholm.
Hur ska partiet från Stockholm kunna intressera ungdomar ute i Sverige?
De gör det garanterat inte genom att diskutera exempelvis trängselskatt utan man får ta de frågor som finns på varje ställe och min övertygelse är att vill man attrahera ungdomar, oavsett vilket partiet är, bör man förmodligen bli mer lokal i de olika länen och inte markant följa någon partipiska som ska stöpa alla i samma form. Det bör även, så länge det hålls inom lagens ramar, vara väldigt högt i tak så att det inte bara är en liten klunga i storstaden som bestämmer.
Mångfalden berikar.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/ny-demokratiutredning-tillsatts