måndag 28 juli 2014

Fler än två föräldrar?

Barnets bästa. Alltid.
Vad är bäst för barnet?
En förälder, eller två?
Kanske tre?

ystad.se
Med tanke på hur dagens samhälle ser ut är det inte konstigt för många barn att ha både en eller fyra föräldrar. Många är ensamstående men många skiljer sig och träffar nya på var sitt håll vilket resulterar i att barnet helt plötsligt har fyra föräldrar. V, Mp och Fi vill nu att ett barn ska kunna ha fler än två vårdnadshavare.

Jag förstår det i de fall där homosexuella har fått barn tillsammans, då den ene föräldern där inte blir biologisk. Annars har jag väldigt svårt att se meningen med detta. Är det verkligen barnets bästa att ha fler än två vårdnadshavare?
Min tanke är: nej.
Att utöka antalet vårdnadshavare är inte för barnets bästa utan för bekvämligheten hos de vuxna. De vuxnas rätt att få kriga om saker om det går fel och slutar i en skilsmässa.

Min övertygelse är att det bästa för barn är en fast familj, en kärnfamilj. Kärnfamiljen behöver dock inte vara en man och en kvinna utan för mig går det lika bra med två män eller kvinnor. Jag tror att det bästa är att familjen håller ihop så länge det går och skulle det ändå inte gå ska barnens bästa komma i första rummet. Att göra varje parts nya kärlek till vårdnadshavare ser jag dock verkligen inte meningen med.

Jag anser att det är bra idag förutom de lagar som gör att exempelvis kvinnor som är inseminerade i Danmark inte går under samma regler som de som har gjort det i Sverige. Det borde vara självklart. För övrigt finner jag ingen mening med att ändra på de regler som finns idag.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/flera-partier-vill-tillata-fler-an-tva-foraldrar