onsdag 2 juli 2014

Enkelt att vara man!

Är ett "nej" ett nej?
Uppenbarligen inte då rätten kan frikänna någon som begått en våldtäkt.
Anledningen?
Mannen trodde att "Nej" ingick i någon lek och att hon egentligen ville.
Han förstod alltså inte att hon inte ville.
Fantastiska Sverige!

Jag trodde först att det var ett skämt när jag läste det för i min värld kan det inte fungera såhär. Många är de som tycker att hon får skylla sig själv som följde med honom hem men det är faktiskt så att alla har rätt att till och med gå nakna genom staden en fredags kväll utan att någon ska så mycket som peta på dem, man som kvinna.

Jag vet inte exakt vad som har hänt för jag var inte där men jag tror inte någon orkar ta sig igenom hela denna rättsprocess utan att något verkligen har hänt. De har uppenbarligen träffats och varit intima men där skiljer sig historierna åt när "nejet" kommer. Han förstod inte att det faktiskt betydde just "nej".

Att en man framöver kan skylla på att han inte förstod att kvinnan inte ville, och sedan frikännas, är för mig absurt. Går det på alla andra ställen med?
Alltså konstapeln, jag förstod inte att det var hastighetsmätaren så jag slipper fortkörningsböter.
Menar polisen att jag inte kan få "låna" verktygen som var inlåsta i denna boden?
Herr domare, jag förstod inte att staten kände sig lurad av min deklaration.
Jobbat svart? Hade jag inte en susning om.

Var ska gränsen gå?
Den går för mig riktigt lågt när man kan begå en våldtäkt utan att få något straff för det och jag har ytterst svårt att se staten ta lika lättvändigt på det när någon har lurat dem på pengar.
För mig är det då bara pengar, nu handlar det om en kvinnas liv som för all framtid kommer att vara stämplad. Inte nog med att hon vågade stå upp för vad hon utsattes för, sedan ska hon leva med att hon inte sa nej på rätt sätt!?
Pinsamt.
Gör om och gör rätt.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/vald-men-inte-valdtakt
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/ny-dom-i-uppmarksammat-mal