måndag 14 juli 2014

Löfven i blå(s)väder..

Jag drog på smilebanden åter igen. Löfven är nu i blåsväder för ett inlägg på facebook och efter att ha läst det, det ligger citerat här under, blir jag väldigt förvånad.


svt.se
"Nu fler än hundra döda palestinier och över 700 missilattacker mot Israel. Hamas bär ansvaret för att stoppa den dagliga raketbeskjutningen. Den upptrappade situationen efter kidnappningen av tre israeliska ungdomar måste brytas. Israel måste respektera internationell rätt men har självfallet rätt att försvara sig. Det är en enorm tragik att våldet eskalerar. Det är de civila som drabbas hårdast. Äntligen ett enigt FN-säkerhetsråd som uppmanar till nedtrappningar och eldupphör. Dödandet, ockupationen och våldet måste få ett slut. Parterna bär ansvar för att återvända till förhandlingsbordet."

Jag är som de flesta vet Moderat men detta var något av det bästa socialdemokraternas ledare uttalat sig om. När jag läser det han skrivit ser jag det som något positivt. Han kritiserar båda sidor och skriver även ut att Israel faktiskt måste få försvara sig vilket för mig är självklart.
Om ett land ständigt utsätts för beskjutningar, kan ju ingen anse det förvånande att det till slut blir motreaktioner. De civila drabbas hårdast, ja, så är det i alla krig och det är tragiskt oavsett vilken sida om linjen de står. Han beskyller Hamas för att det måste bli ett stopp och att båda parter ska tillbaka till förhandlingsbordet, helt rätt!

Vänsterfolket inom socialdemokraterna och deras anhängare blir nu skogstokiga. De är rädda för att förlora sina medlemmar som är engagerade i Palestinafrågan. Palestinafrågan. Ja, vilken syn på den? Uppenbarligen är det inte ok att Löfven kritiserar båda sidor och ger Israel en viss rätt  utan kritik ska bara riktas åt ett håll för att anses vara ok.
"Det är aldrig ens fel att två träter".
Undrar om dessa personer någonsin tänkt den tanken.. men i Sverige riktas det oftast bara kritik mot ett håll och det är inte till fördel för Israel. Den mening som får mest kritik är "Israel måste respektera internationell rätt men har självfallet rätt att försvara sig."
De har byggt sin mur men blir ändå bombade, konstigt att de vill försvara sig?
Ska de bara tyst se på när de bombas?
Det finns inte bara civila i Palestina, de finns i Israel med.
För mig är detta att göra en höna av en fjäder.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/stark-kritik-mot-lofven-pa-natet