söndag 6 juli 2014

Värnpliktens vara eller inte vara.

Återinföra värnplikten?
Jag var motståndare av att vi tog bort den från början och är positiv till ett återinförande i någon form. Jag har diskuterat detta många gånger och anser att det med den ungdomsarbetslöshet som finns är ett väldigt bra alternativ till att gå hemma utan jobb.

Jag var själv på väg att göra lumpen men ångrade mig och började läsa direkt istället. Även om jag inte ångrar min utbildning och inte tycker det är någon mening att gräma sig över beslut som togs, så är just det beslutet ett av de jag önskar jag hade gjort. Militären har alltid varit något som lockat mig och det är just utlandstjänstgöringen som varit målet. Jag har alltid velat ut i världen och hjälpa till.
dn.se
Det är också anledningen till att jag någon gång tänkt göra någon form av militär utbildning men så länge barnen är små är det inget alternativ.

Det positiva med värnplikten är enligt mig många saker. Dels rutiner och att man är utomhus men främst det faktum om att man träffar människor och får ett socialt liv som många gånger kan vara svårt att skaffa den dag man tagit studenten och inte har skaffat ett arbete eller börjat studera.

Jag är positiv till ett återinförande av värnplikten om den inte är i tvångsform så att de som istället, exempelvis, vill läsa kan det. Så upplevde jag den innan den togs bort och jag tycker det är bra då jag inte vill att någon ska tvingas göra den.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/folkpartiet-aterinfor-varnplikten