fredag 18 juli 2014

Älskade kungahus!

Monarki eller inte?
För mig är svaret väldigt enkelt.
Jag älskar vårt kungahus och oavsett vilka blåsväder de har varit i eller komma hamna i kommer jag stå fast vid det. Viktoria fyllde precis år och som vanligt sitter jag och tittar på de klipp som finns.

direktpress.nu
Kungahuset och dess släktingar har fascinerat mig sedan Herman Lindqvist hade en serie på teve när jag gick på mellanstadiet. Främst var det historien om Axel von Fersen som fascinerade mig sen rullade det vidare. Det finns få saker som är så intressant som historia och då främst den svenska kungafamiljen bakåt i tiden även om det finns många fler intressanta saker. Jag håller visserligen inte med Lindqvist om allt med kungafamiljen men han har rätt att ha sin åsikt.
Jag gillar både namnet Estelle och Leonore.

Kungahuset är en enorm reklampelare för Sverige, särskilt med tanke på hur bra de sköter sig jämfört med många andra ställen och det enda jag kan tycka är negativt är det faktum att de inte kan ha ett normalt liv. De är alltid påpassade, alltid i centrum och att göra de misstag de flesta av oss gör som unga är nästan tabu. Att alltid ha personal med sig kan inte vara någon höjdare och jag förstår att Madde valde att flytta iväg lite. Det kan inte vara lätt att vara ung och kunglig för de som vill utnyttja dig är förmodligen en hel del. Jag hoppas de kan hitta fördelarna med sin position.

När kronprinsessan gifte sig stod jag tillsammans med resten av Sölvesborgs Musikkår i ett öltält i Tyskland och såg det på storbildstv och jag tror inte ett öga var torrt. Jag ser med glädje fram emot den dag hon tar över som statschef för jag är helt övertygad om att hon kommer sköta det med bravur!

Kritikerna säger att det är dyrt. Jo, gratis är det verkligen inte men jag tycker fördelarna väger över. De gör väldigt bra reklam för Sverige och de är något kontinuerligt och stabilt i en föränderlig värld.
Länge leve kungahuset!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/victoria